Поділитись:

ТОП найпоширеніших підстав, коли дитину можуть не допустити до ЗНО

Вівторок, 15 травня 2018, 14:37
ТОП найпоширеніших підстав, коли дитину можуть не допустити до ЗНО

22 травня починається зовнішнє незалежне оцінювання з математики. У приміщенні Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти 15 травня директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк та завідувач центру ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної освіти Алла Корнейко провели прес-конференції щодо підготовки до іспитів.

У цьому році на Волині на 54% більше, порівняно з попереднім роком учасників оцінювання. Це пов'язано з тим, що тести складатимуть також студенти коледжів другого курсу та училищ, які здаватимуть державну підсумкову атестацію з української мови у формі ЗНО. Загалом на Волині ЗНО проходитимуть понад 11 тисяч учасників.

Отож, аби бути допущеним до іспитів потрібно:

Ознайомитися із місцем проведення ЗНО. Адреса вказана у запрошені-перепустці, яку потрібно видрукувати з сайту Українського центру оцінювання якості світи зі своєї сторінки, ввійти на яку можна за номером сертифікату та пін-кодом, який вказаний у сертифікаті. Це потрібно зробити самостійно кожному учаснику.

Алла Корнейко наголошує, що щороку трапляються випадки, коли учасники плутають місце проведення і не встигають потрапити на екзамен.

"Якщо із сіл буде організований довіз, то з Луцька чи Ковеля ніхто дітей з однієї школи до іншої водити не буде", - зазначає Лариса Середяк.

Прийти вчасно до пункту здачі ЗНО. Таких пунктів на Волині 44 цього року. Пропуск до пункту відбувається з 10:15 до 10:50. Надалі двері зачиняються і учасник не зможе потрапити на екзамен.

"Якщо спізнилися на українську мову, то м'яко кажучи, рік пролітає. Адже українська мова є у всіх вищих навчальних закладах", - наголошує Лариса Середяк.

Вона рекомендує батькам врахувати те, що у день здачі - робочий, тому можливе ускладнення транспортного сполучення тощо.

Принести документи. Для входу до пункту учасник повинен буде пред'явити сертифікат ЗНО-2015, оригінал документа, за яким проводилася реєстрації (паспорт, свідоцтво про народження). Лариса Середяк звертає увагу на те, що номер документа, за яким реєструвався учасник, повинен збігатися із номером документа, який взяв учасник для проходження тесту. Якщо, наприклад, паспорт було втрачено і вироблено новий, то учасник заздалегідь повинен звернутися до організаторів проведення ЗНО для отримання довідки, що це саме та особа, яка реєструвалася. Документи батьків – це не документи учасника ЗНО, підкреслюють педагоги. Якщо сертифікат втрачено, то варто звернутися до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти із заявою про виготовлення нового.

На екзамен допускаються лише ті речі, які вказані у переліку дозволених. Тобто, дві ручки з чорним чорнилом. Якщо в умовах не вказано, що потрібно брати олівець, лінійку, гумку, то їх брати не потрібно. Перевагу варто надати капілярним ручкам, бо їх краще видно. Допустимо взяти пляшечку води, яка кладеться не на парті, щоб не зіпсувати бланки.

Техніка, гаджети, калькулятори, конспекти – це заборонені предмети. Учасників перевірятимуть на металодетекторі.

Надрукувати
мітки:
коментарів