Поділитись:

Що робити, якщо в день ЗНО в учасника трапився форс-мажор

Вівторок, 15 травня 2018, 15:15
Що робити, якщо в день ЗНО в учасника трапився форс-мажор

Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк пояснила, що форс-мажорні обставини можуть стати підставою для допуску учасника ЗНО до додаткової сесії.

Вона триває з 2 до 11 липня. Зареєструватися на неї можна з 3 до 21 травня. Ця опція доступна для тих осіб, що проживають на тимчасово окупованій території, є учасниками АТО, є засудженими до позбавлення волі або узяті під варту, складатимуть ДПА у формі ЗНО у 2018 році, але з поважних причин не змогли завершити реєстрацію. Також допускаються особи, які перебуватимуть за кордоном під час основної сесії і вказали це під час реєстрації.

"Якщо у день тестування учасник не може прибути до пункту тестування з поважної причини, то він упродовж п'яти днів може подати заяву на участь у додатковій сесії, а також оригінал документа, який підтверджує поважну причину відсутності в пункті тестування. Це оригінал медичної довідки (форми 86-о), або документ, що засвідчує смерть близької людини, участь у міжнародних змаганнях, конкурсах, які проходять під егідою Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту. Тобто, поважні події, які не дають можливість бути присутнім у пункті", – пояснила Лариса Середяк.

Надалі таку заяву розглядатиме регламентна комісія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП НАЙПОШИРЕНІШИХ ПІДСТАВ, КОЛИ ДИТИНУ МОЖУТЬ НЕ ДОПУСТИТИ ДО ЗНО

Надрукувати
мітки:
коментарів