Поділитись:

Провал на тестовому аудіюванні з англійської до ЗНО враховували

Середа, 16 травня 2018, 09:30

Проблем із якістю записів для аудіювання на зовнішньому незалежному оцінюванні з англійської бути не повинно.

Про це 15 травня під час наради з педагогічними працівниками повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Під час дворічної апробації цього виду тестування, тобто сприймання тексту на слух, диски надавав Український центр оцінювання якості освіти. На пробне ж (для Рівненської, Волинської та Львівської областей), де виникли проблеми, записи вів Львівський регіональний центр, тож виникла проблема із відтворенням.

"Нічого не показувало ні на яких форматах, що той файл покороблений. Німецька, французька, іспанська мови, де кілька аудиторій – було все нормально. А 200 аудиторій на англійську мову минуло з проблемами", – зазначила Лариса Середяк.

Вона пояснила, що всі кількасот дисків прослуховували до 10 хвилин. Якщо це відбувалося б на комп'ютерах, а не портативних відтворювальних засобах, то можна було би побачити замалий об'єм файлу. Одначе сучасні комп'ютери працівників центру вже не обладнанні дисковводами. Проблема із записом почалася на 17 хвилині. Лариса Середяк зазначила, що винні особи покарані, а 20 осіб звернулося з проханням відшкодувати кошти за участь у пробному ЗНО, кошти їм повенули.

На основну ж сесію ЗНО тестові зошити і матеріали готує Український центр оцінювання якості освіти. Відповідно, і диски вони записують у професійних умовах.

Надрукувати
мітки:
коментарів