Поділитись:

Скільки коштує відпочити на Світязі

Неділя, 20 травня 2018, 08:00

Потепління та ранній сезон приваблюють багатьох відпочивальників на Шацьких озерах. Серед плюсів – нижчі ціни, аніж у високий сезон, менше туристів та чистота природи після зимівлі. Мінуси раннього відпочинку теж є. На Волині у травні-червні може бути доволі прохолодно та немало комарів. Втім для тих, кому сильна засмага не принципова – нині ідеальний час для спокійного відпочинку.

До традиційного початку сезону на Шацьких озерах ще близько місяця. Сезон тут відкривається приблизно 15 червня, втім нині чимало баз, садиб, пропозицій з приватного сектору, які готові зустрічати туристів.

Традиційно відпочивають на самому озері Світязь в однойменному селі, урочищі Гряда та селі Пульмо, де також є вихід до озера Світязь, озері Пісочне, що у селі Мельники. Або ж зупиняються у Шацьку, звідки недалеко до Світязю.

Умовно відпочинок можна розділити на кілька секторів: бази відпочинку, приватний сектор, котеджі (садиби) та цілі відпочинкові комплекси готельного типу.

У приватному секторі ціні за проживання починаються від ста гривень за добу, але умови при цьому будуть доволі спартанські: ліжко, скромні зручності, можливість самостійно харчуватися. До водойми доведеться йти за такої ціни близько кілометра. Що ближче до озера, тим дорожче проживання. Ціна залежить також від наявності додаткових умов. Наприклад, підключення до інтернету, наявність телевізора, парковки тощо.

Бази відпочинку зазвичай пропонують дво-, трьох- або чотирьохмісні номери. Ціни починаються від 200 гривень з людини, у низькій сезон можна домовитися за більшу знижку. А ось з середини червня до вересня відпочинок коштуватиме від 250-300 гривень за добу. Серед послуг, які зазвичай додаються - підключення до мережі інтернет, наявність телевізора, мангал, парковка, дитяча гойдалка тощо. Часина бонусів може бути платною. Наприклад, дрова.

Чи не найбільш відрізняються у ціновій політиці садиби для відпочинку. Вони можуть бути оснащені відповідно до різних потреб і гаманців. Є навіть пропозиції із басейном. Винаймати такі котеджі зручно великій сім'ї чи компаніям. Проживання тут обійдеться від 1500-2000 гривень за будиночок, куди може поміститися до 10-12 осіб. Садиби зроблені за принципом будиночку, де можна самостійно готувати їжу для великої компанії.

Нарешті є відпочинкові комплекси готельного типу, які розраховані не лише на літній сезон. Тут можуть бути сауни, більярд, риболовля, оздоровчі процедури тощо. Ціни починаються від 400 гривень за ніч, а умови часто передбачають традиційні готельні послуги, як наприклад, прибирання у номерах, включений сніданок тощо.

* Зазначені ціни орієнтовні і вказані відповідно до пропозицій, що оприлюднені на дошках оголошень в мережі. Досвід показує, що вони можуть бути нижчі за не надто спекотних погодніх умов чи раннього бронювання. Фото ілюстративні та узяті з ресурсів з вільним доступом.

Надрукувати
мітки:
коментарів