Поділитись:

Волинь отримала субвенцію на Нову українську школу

Четвер, 17 травня 2018, 14:53

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України навчальні заклади Волині отримають майже 53,7 млн грн.

Зокрема, майже 37,8 млн грн спрямують на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп'ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів області. Окрім того, ще 15,9 млн грн витратять на підготовку тренерів-педагогів, підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, які навчатимуть учнів перших класів у 2018/19 і 2019/20 навчальних роках, асистентів вчителів закладів загальної середньої освіти з інклюзивним та інтегрованим навчанням тощо, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Як повідомила начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Людмила Плахотна, наразі здійснено попередній розподіл коштів субвенції з державного бюджету.

За рекомендацією Міністерства освіти і науки України, їх розподілили між усіма територіями, пропорційно до кількості перших класів та учнів, що навчаються в них. Відтак, відповідні документи передали в департамент фінансів обласної державної адміністрації для погодження. Опісля буде видано розпорядження голови ОДА, яке й затвердить остаточний розподіл субвенції для навчальних закладів
області.

Слід зазначити, що Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.

Реформа НУШ розрахована на роки, адже неможливо швидко змінити освітню традицію, що плекалася в Україні протягом десятків років. Проте зміни вже розпочались. Зокрема, у вересні 2017 року ухвалено новий закон "Про освіту", який регулює основні засади нової освітньої системи. На черзі – ухвалення нового закону "Про загальну середню освіту", в якому буде більш детально розкрито зміни, та затвердження нового Державного стандарту початкової освіти.

Основна мета НУШ – виховати інноватора та громадянина, який вміє ухвалювати відповідальні рішення та дотримується прав людини. Учитель – це людина, на якій тримається реформа. Без неї чи нього будь-які зміни будуть неможливими, тому один з головних принципів НУШ – умотивований учитель. Щоб навчати по-новому, вчитель повинен отримати свободу дій – обирати навчальні матеріали, імпровізувати та експериментувати.

Надрукувати
мітки:
коментарів