Поділитись:

На Волині набирають учасників для створення першого садівничо-городницького кооперативу

Четвер, 17 травня 2018, 16:05

Розпочався набір учасників на I Eтап проекту "Західноукраїнський садівничо-городницький коопеатив", яким опікуються Товариство Інтеграція Європа – Схід із Кельце та Волинська обласна громадська організація "Фонд місцевого розвитку" із Луцька.

Метою проекту є розвиток підприємництва серед сільського населення Волині у сфері садівництва та городництва за допомогою створення першого Садівничо-городницького кооперативу в Західній Україні за сучасними польськими стандартами якості виробництва й управління. Ця мета буде досягнута за допомогою трансферу найкращого досвіду, а також створення модельних господарств з вирощування малини. Це дозволить налагодити довготривалу співпрацю між українськими та польськими партнерами із Свентокшиського й Люблінського воєводств, а також Волинської області.

До кінця 2018 року заплановано:

  • освітній візит до Польщі в Свентокшиському й Люблінському воєводствах - в тому числі зустрічі з експертами з Осередку аграрного дорадництва (червень 2018 р.)
  • створення на Волині 10 плантацій еко-малини у вибраних місцях за підтримки польських експертів та з використанням польських стандартів вирощування
  • передача понад 70 000 шт. саджанців польських сортів малини високої якості, екологічних засобів охорони рослин і технічного обладнання
  • підтримка у формі тренінгів та послуг дорадників 30 підприємців та сільських господарств з Волинської області в Україні
  • підписання довгострокових контрактів з польськими заводами з переробки фруктів і постачальниками саджанців.

У листопаді учасники проекту візьмуть участь в ІІІ Виставці Євро-Агро, яку організовують Targi Kielce SA та Гал-ЕКСПО ПрАТ у Львові. На спільному стенді заплановано рекламувати польсько-українську співпрацю.

Фіналом діяльності буде створення Західноукраїнського садівничо-городницького кооперативу, який об'єднуватиме місцевих виробників фруктів та овочів на Волині.

У межах першого етап реалізації проекту заплановано:

  • освітній візит до Польщі 30 запрошених учасників проекту з Волинської області (червень 2018)
  • тренінги та майстер-класи за участі польських експертів на тему принципів створення сучасних плантацій малини (липень 2018)
  • в освітньому візиті візьмуть участь: мікро- і малі підприємці, фермери, представники об'єднаних територіальних громад та журналісти з Волинської області
  • в його рамках заплановано провести: зустрічі в осередках аграрного дорадництва; дискусії та майстер-класи з визнаними польськими експертами у сфері садівництва та городництва, а також відвідини польських груп виробників фруктів та овочів, сільських господарств та, звісно, плантацій малини.

Учасники І Етапу відвідають Свентокшиське та Люблінське воєводства - це сільськогосподарські регіони, за плечами яких кілька десятиліть досвіду в садівництві та городництві.

Візит до Польщі, майстер-класи й тренінги в Луцьку дозволять в наступній частині проекту обрати 10 найбільш перспективних учасників, які в подальшому створять плантацію малини на основі польських стандартів.

Отримані від польських експертів знання та обмін досвідом (також з представниками місцевого самоврядування) дозволять розробити попередні принципи для створення майбутнього Садівничо-городницького кооперативу на Волині.

Аби взяти участь у проекті, потрібно ознайомитися з проектом, правилами набору та умовами участі, заповнити реєстаційну анкету до 18 травня 2018 року. Уся необхідна інформація знаходиться за посиланням: https://goo.gl/Z9t9Cq.

Стежити за новинами проекту можна на сторінці у ФБ: https://www.facebook.com/agrovolyn18/

Додатково:

Проект отримав фінансову підтримку від Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми польської допомоги з розвитку. Ця ініціатива є результатом діяльності партнерів із Кельце та Луцька за підтримки Генерального Консульства РП у Луцьку.

Надрукувати
мітки:
коментарів