Поділитись:

За зазіхання на території "Волиньприродресурсу" можуть покарати

Неділя, 20 травня 2018, 13:05

Дії осіб, які здійснять нелегальний видобуток бурштину, на території яку виділено КП "Волиньприродресурс" для користування, будуть кваліфікувати як незаконне видобування.

Про це повідомляє в листі до обласної ради начальник ГУ Національної поліції у Волинській області Петро Шпига.

КП "Волиньприродресурс" не є власником надр, а на підставі спеціальних дозволів користується виділеними ділянками, на яких має право видобувати бурштин, який після видобутку, з умовою законності його видобування, стає власністю комунального підприємства.

Відтак, дії осіб, які здійснять незаконний видобуток бурштину, на території яку виділено КП "Волиньприродресурс" для користування, незалежно від наявності чи відсутності видобутого бурштину, будуть кваліфікуватись як незаконне видобування або замах на незаконне видобування корисних копалин, відповідальність за що передбачена ст.240 КК України, – йдеться у повідомленні.

КП "Волиньприродресурс" може бути визнаним потерпілою стороною за ст.185 КК України у разі викрадення обладнання, яке належить підприємству для видобутку бурштину, похідного матеріалу та видобутого ними бурштину, а дії осіб будуть кваліфікуватись, як таємне викрадення чужого майна, що належить на праві власності іншій особі, або власникам.

Надрукувати
мітки:
коментарів