Поділитись:

Керівник Волинської митниці прокоментував скандал щодо ввезення "євроблях"

Вівторок, 22 травня 2018, 16:56

Упродовж двох останніх місяців наростає хвиля інформаційного ажіотажу навколо автомобілів з іноземною реєстрацією, ввезених на митну територію України в режимах "транзит" або "тимчасове ввезення".

Не оминуло це й Волинську митницю. Зі слів керівника митниці Віктора Кривіцького, "Інтернет заполонили надумані звинувачення, радикальні заклики та провокативні повідомлення про обставини, які насправді не мають статусу об'єктивних фактів".

"Активісти однієї із громадських організацій, зокрема для особистих репутаційних вигод і розширення своєї мережі, заявляють про намір вчиняти перешкоди для роботи митників у пунктах пропуску через державний кордон України. Підставою своїх акцій вони називають інформацію Міністерства закордонних справ України "Щодо контролю за ввезенням в Україну автомобілів з литовською реєстрацією" від 26 квітня 2018 року. Що стосується теми інсинуацій, свою позицію стосовно автомобілів з іноземною реєстрацією митниця неодноразово офіційно озвучувала перед громадськістю. Зокрема – на засіданні Громадсько-консультативної ради платників податків Волинської області. Ця позиція полягає в неухильному виконанні вимог чинного законодавства та у розумінні необхідності врегулювати його прогалини в конституційний спосіб. Тобто, шляхом внесення змін у нормативно-правове поле, що є компетенцією Верховної Ради України", – написав Віктор Кривіцький у Facebook.

Із його слів, посадові особи Волинської митниці у межах своєї компетенції постійно вживають заходів із належного виконання вимог законодавства з питань державної митної справи, безпечного проходження митного контролю та уникнення черг у пунктах пропуску. Налагоджена належна взаємодія з відповідними підрозділами органів охорони державного кордону з метою забезпечення громадського порядку в зонах митного контролю.

Надрукувати
мітки:
коментарів