Поділитись:

Дружини і мами волинських воїнів провели вікенд на Світязі

Середа, 23 травня 2018, 17:15

Дружини і матері волинських воїнів, які загинули на російсько-українській війні, відпочивали в маєтку "Нестер-хаус" на Світязі.

Для жінок це був уже третій вікенд, коли вони на декілька днів втекли від щоденної суєти і поринули в атмосферу душевності й умиротвореності, – інформує Район.Шацьк.

У суботу, 19 травня, маєток "Нестер-хаус" у селі Світязь гостинно відчинив двері волинянкам, а власник Петро Нестерук особисто побажав їм гарно відпочити і набратися сил.

Поїздку матерів і дружин героїв на Світязь традиційно організували волонтери з громадської організації "Територія 2.2". Світлана Шараєвська та Олена Соколова впродовж трьох років як громадські волонтерки опікуються вдовами та матерями воїнів, допомагають вирішити їхні проблеми, організовують дозвілля. Цього разу вони також приїхали на Світязь зі своїми підопічними.

"Ми щасливі, що маємо постійного спонсора Петра Нестерука, який ніколи не відмовляє, завжди йде на контакт і радо надає свій маєток для відпочинку дружинам і матерям наших героїв. У цю травневу пору на Світязі відпочили 19 волинянок, які втратили на війні своїх чоловіків чи синів", – розповідає волонтерка Олена Соколова.

Олена Соколова ><span class=Олена Соколова

І якщо перший спільний відпочинок характеризувався стриманістю у спілкуванні і боязню відкриватися, то зараз під час зустрічі були сльози радості, теплі обійми і неймовірні емоції.

"Ми всі стали однією сім'єю, жінки здружилися між собою, спілкуються впродовж цілого року, підтримують одна одну. Всі вони різні як за характерами, вподобаннями, так і за віком: серед них є і молоді мами, і жінки, які вже мають внуків. Вони всі з різних куточків Волині: міст Луцьк, Володимир-Волинський, Нововолинськ і маленьких сіл. Проте тут, у Світязі, вони – одна сім'я!" – продовжує Олена.

Цього разу волонтери переконали поїхати на весняний відпочинок трьох нових жінок. Деяким досить важко вирватися з дому, одних тримають маленькі діти, інших – городи, третіх – господарство. Але жодна з них не пошкодувала, що побувала на Світязі в такій душевній компанії. Активісти з "Території 2.2" намагаються залучати на відпочинок тих, хто з різних причин не має статусу і не отримує виплат від держави.

"Чиновникам для надання цим жінкам пільг потрібні документи, нам же достатньо того, що вони пережили велику трагедію і, як ніхто інший, потребують уваги і підтримки. Ми просто не маємо права залишити їх сам на сам з їхнім болем і купою проблем", – зазначає волонтерка.

Анна Головіна з міста Володимир-Волинський – мама воїна Дмитра Головіна, який 1 лютого 2015 року загинув на російсько-українській війні. На її очах блищать сльози, бо час не лікує глибокої рани від пережитої трагедії. Тут, на Світязі, вона знаходить розраду, відпочиває від щоденних клопотів, відволікається від переживань і сумних думок.

Анна Головіна ><span class=Анна Головіна

"Я третій раз на Світязі у такій милій компанії і, сподіваюся, не останній! Щоразу з нетерпінням чекаю на запрошення поїхати на Світязь, бо тут я дійсно відпочиваю душею. Дивовижне озеро, що діє на всіх нас як заспокійливе, уважний і привітний обслуговуючий персонал маєтку; вишукане меню, – все це створило особливу ауру відпочинку. А ще цього року на території маєтку відбулися приємні зміни: бруківка на подвір'ї, простора ресторація, де для нас готують смачні страви – сюди хочеться повертатися знову і знову. Від усіх нас – велике дякую нашим турботливим волонтеркам Світлані та Олені і підприємцю Петрові Нестеруку. Ви подарували нам незабутній відпочинок!" – розчулено розповіла жінка.

Тут, у Світязі, на жінок чекали заняття з психологом, душевні бесіди, ігри, прогулянки, увага і турбота, чарівна природа і тиша…А власник маєтку "Нестер-хаус" Петро Нестерук запевнив, що такі вікенди – не останні.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 березня 2024
15 березня 2024
12 березня 2024
06 березня 2024
15:10
01 березня 2024
24 лютого 2024
09:30
22 лютого 2024
16 лютого 2024
15 лютого 2024