Поділитись:

Коли в Луцьку буде гаряча вода – невідомо

Середа, 06 квітня 2016, 12:16

Постачання гарячої води у трьох містах Волині найближчим часом не відновлять, адже для цього теплопостачальні підприємства повинні погасити величезні борги перед НАК "Нафтогаз України".

Про це стало відомо 6 квітня під час засідання обласного антикризового енергетичного штабу, пише Слово Волині.

Заступник голови правління ПАТ "Волиньгаз" Андрій Карпомиз повідомив, що 1 квітня на Волині закінчився опалювальний сезон, а 4 квітня припинили гаряче водопостачання у трьох містах – Луцьку, Володимирі-Волинському та Нововолинську. Причина – величезні борги теплопостачальних підприємств перед "Волиньгазом" та НАК "Нафтогаз України".

Лише волинському газорозподільному підприємству ДКП "Луцьктепло" заборгували 22 мільйони гривень.

"Ситуація невирішена, і коли це станеться, ми не знаємо. Це питання до міських голів, вони повинні сказати, коли погасять заборгованість", - наголосив посадовець.

Водночас представник "Волиньгазу" пояснив, чому постачання гарячої води не припинили у Ковелі. За його словами, це місто не має заборгованості перед НАК "Нафтогаз України" і нещодавно погасило борг перед ПАТ "Волиньгаз".

Натомість в інших трьох містах Волині котельні повністю відключили.

"Ми не могли собі дозволити таку розкіш, як розподілення газу для цих підприємств", - додав Андрій Карпомиз.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що проблема криється у позиції НАК "Нафтогаз України". Ця компанія не дозволяє Луцьку розрахуватися з "Волиньгазом" завдяки нарахуванню пільг та субсидій, поки місто не погасить борг перед найбільшим нафтогазовим підприємством.

На початку року "Луцьктепло" боргувало "Нафтогазу України" 33 мільйони гривень, наразі заборгованість зменшилась і становить 24 мільйони, однак повністю погасити ці борги місто не може.

"Повністю закрити цю заборгованість ми не можемо. Як вийти з цієї ситуації, я не можу сказати", - резюмував перший заступник мера.

За його словами, наразі у місті працюють з боржниками, зокрема залучають колекторів, однак такі заходи в глобальному масштабі проблему не можуть вирішити.

Тарас Яковлев попросив обласне керівництво сприяти хоча б погашенню боргів бюджетних організацій перед ДКП "Луцьктепло".

Подібна ситуація виникла й у Володимир-Волинському, і в Нововолинську.

Надрукувати
мітки:
коментарів