Поділитись:

На Волині через суд поновилися два екс-правоохоронці

Середа, 13 квітня 2016, 08:10
На Волині через суд поновилися два екс-правоохоронці

Волинський суд поновив на посадах двох правоохоронців. Розгляд інших справ перенесли.

Судові засідання за позовами звільнених працівників поліції відбулися у Волинському окружному адміністративному суді 12 квітня, інформує Громадське радіо.

У своїх позовах екс-працівники поліції зазначали, що переатестація відбувалася незаконно. Позивачі вимагали поновлення на посадах, а також стягнення середнього заробітку за час прогулу.

Зокрема, у справі майора поліції, оперуповноваженого сектору карного розшуку Ковельського міськвідділу Олександра Стрельчука адвокат Олександр Тарасенко наголошував на тому, що до участі в атестації працівників поліції примушувало керівництво:

"7.11.2015 року відповідно позивач був прийнятий на посаду поліцейського спеціального звання — майор поліції. Відповідно до цього наказу, він був призначений на посаду безстроково. Відповідно до чинного законодавства, ця посада передбачає безстроковість. І в керівництва отримав вказівку. Вказівка була усною. Вказівку про проведення атестації всього особового складу. Він (Олександр Стрельчук, — ред.) не бачив наказу, який би зобов'язував на той час проходити цю атестацію, але перед тим він був попереджений, що у випадку не проходження він буде звільнений з поліції. Відповідно, він зареєструвався, пройшов атестування, отримавши певний бал. Пізніше йому прийшло повідомлення на телефон, відповідно до якого позивач з'явився для проведення співбесіди", — зазначив адвокат Олександр Тарасенко.

Також у своїх доводах адвокат оперував тим, що позивачу нічого не було відомо про членів комісій, у яких він проходив співбесіду. Захисник сумінвався у питаннях, які ставились членами комісій позивачу, наголошуючи на тому, що питання про корупційні порушення, майновий стан позивача, які, за його словами, ставили члени комісій, є недоречними і відповіді на них не можуть визначити службову відповідність.

Натомість відповідач, юристка Головного управління Національної поліції (ГУНП) у Волинській області Оксана Здомищук наголосила на тому, що вся інформація була у відкритому доступі. І про наказ, за яким працівники поліції мають проходити атестацію, всі були повідомлені. З документом можна було ознайомитися і на сайті ГУНП.

Волинський окружний адміністративний суд задовільнив позов екс-працівника поліції та визнав рішення атестаційних комісій протиправним. А також в ухвалі суду було зазначено і про стягнення грошового забезпечення за час прогулу в сумі 7 тисяч333 грн.

Крім того, той же суддя поновив на посаді ще одного екс-правоохоронця Олександра Ручина, повідомляє ВолиньPost.

15 лютого 2016 року атестаційна комісія визнала Олександра Ручина, капітана поліції, який працював на посаді старшого інспектора Турійського відділу, таким, який не відповідає посаді, та порекомендувала його звільнити.

Майже одразу в.о. очільника головного управління поліції Петро Шпига підписав наказ про звільнення Олександра Ручина. Останній подався до суду.

Олександр Ручин вимагав визнання протиправними дій та скасування рішень, наказу, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Суд позов задовольнив частково.

Управління поліції мусить сплатити Олександру Ручину 7 тисяч 769 гривень за час вимушеного прогулу.

Між тим, начальник юридичного відділу ГУ НП у Волинській області Оксана Забощук заявляє: на цьому справа не закінчиться - в усіх випадках подаватимуть на апеляцію.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024