Поділитись:

За фактом захоплення Волинської митниці прокуратура відкрила кримінал

Понеділок, 25 квітня 2016, 21:21
За фактом захоплення Волинської митниці прокуратура відкрила кримінал

За фактом захоплення адміністративного приміщення Волинської митниці прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Як уже відомо волинянам, 25 квітня група невстановлених осіб захопила будівлю митниці у селі Римачі. При цьому вказані особи перешкоджали нормальній роботі органу державної влади, пошкодили вхідні двері приміщення, двері приймальні, а також зіпсували інше майно, яке знаходилося в адмінбудівлі, – повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Окрім того, вони завдали тілесних ушкоджень начальнику відділу патрульної поліції Любомльського відділу поліції ГУ Національної поліції у Волинській області, який здійснював превентивні заходи з охорони публічного порядку та безпеки, знаходячись в адмінприміщенні митниці.

Відомості про усі ці незаконні дії внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 341, ч. 2 ст. 345, ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

У прокуратурі наголошують, що такі дії є далеко не "мирними акціями протесту громадян", тому особи, які беруть в них участь, мають бути свідомі, що за це передбачена кримінальна відповідальність.

Нагадаємо: протест під Волинською митницею у селі Римачі тривав з 4 квітня. Працівники ЗМІ виявили, що участь в ньому брали і найняті люди. Вони вимагають відставки нині в.о. начальника митниці Олександра Шавлака.

Раніше скандальний виконувач обов'язків керівника Волинської митниці не прийшов на зустріч з колективом та проігнорував приїзд голови ОДА. Голова Волинської ОДА пропонує відкритий конкурс на посаду начальника Волинської митниці.

25 квітня у селі Римачі Любомльського району на митному посту "Волинь-центральний"зібралося понад 400 мітингувальників. Вони перекрили проїжджу частину, ходять на пішохідному переході. Утворився затор із вантажівок протяжністю понад кілометр.

Рух транспорту на автодорозі "М-07" (Київ-Ковель-Державний кордон) відновили о 15:00 годині.

Довідка :

Згідно санкції ст. 341 Кримінального кодексу України,захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, з метою незаконного користування ними або перешкоджання нормальній роботі підприємств, установ, організацій карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків, згідно санкції ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України, карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 квітня 2024
19 березня 2024
23 лютого 2024
17 лютого 2024
14 лютого 2024
17 листопада 2023
11 листопада 2023
17:10
26 жовтня 2023
13:49
26 серпня 2023