Поділитись:

Гунчик не збирається писати заяву про відставку (оновлено)

Четвер, 28 квітня 2016, 18:00
Гунчик не збирається писати заяву про відставку (оновлено)

З 1 травня 2016 року в силу вступає новий закон "Про державну службу", який вводить нові обмеження щодо діяльності державних службовців.

Закон, зокрема, передбачає, що "державний службовець не має права суміщати державну службу зі статусом депутата місцевої ради, якщо такий державний службовець займає посаду державної служби категорії "А".

До категорії "А", окрім інших, відносяться голови місцевих адміністрацій.

На Волині таких є аж 12 осіб. Четверо з них є депутатами обласної ради, восьмеро – депутатами районних рад. Всі представляють пропрезидентську БПП "Солідарність".

Адміністрація

Голова

Депутат

Політична сила

Волинська

Володимир Гунчик

облрада

БППС

Володимир-Волинська

Наталія Василець

райрада

БППС

Горохівська

Любов Матвєєва

райрада

БППС

Ківерцівська

Валерій Ткачук

райрада

БППС

Камінь-Каширська

Валерій Дунайчук

облрада

БППС

Ковельська

Віктор Козак

облрада

БППС

Локачинська

Віктор Дудечко

райрада

БППС

Любешівська

Олег Кух

облрада

БППС

Маневицька

Андрій Линдюк

райрада

БППС

Ратнівська

Андрій Харлампович

райрада

БППС

Рожищенська

Інна Гайворонська

райрада

БППС

Турійська

Орест Василишин

райрада

БППС

Проте всі голови РДА, з якими "Конкуренту" вдалося сконтактувати, та губернатор, які суміщують посади з мандатом депутата місцевої ради, не збираються залишати якесь одне крісло.

Зокрема, на сайті Волинської ОДА з'явилася така інформація:

"Володимир Гунчик продовжуватиме працювати на посаді голови облдержадміністрації та відстоюватиме інтереси громади у складі головного представницького органу краю, позаяк, враховуючи загальний принцип незворотності дії будь-якого закону, ця норма не може поширюватися на осіб, які були прийняті на посади, коли діяло попереднє законодавство про державну службу. Такі особи можуть поєднувати державну службу і представницький мандат – офіційна позиція Національного агентства України з питань державної служби, Міністерства юстиції України та експертів", - йдеться в повідомленні.

До слова, такі роз'яснення 27 квітня 2016 року надав голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів