Поділитись:

На митницях Західної України з корупцією боротимуться спецгрупи

Неділя, 08 травня 2016, 11:30
На митницях Західної України з корупцією боротимуться спецгрупи

Державна фіскальна служба створить 20 мобільних міжвідомчих груп, які боротимуться із контрабандою на західному кордоні України.

Про це повідомив на брифінгу в пункті пропуску Краковець глава Державної фіскальної служби Роман Насіров, – інформує Телеграф.

"20 мобільних груп будуть створені і будуть працювати передусім на західному кордоні, а також в Чернігівській та Житомирській областях. Головне завдання зараз перекрити весь західний кордон. З вересня поточного року ми плануємо задіяти їх на південному кордоні, а потім на ділянці кордону від Харкова до Житомира ", - сказав Насіров.

Він висловив упевненість, що митна служба зможе виконати завдання, поставлені сьогодні прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, про збільшення митних зборів в найближчі кілька місяців. У той же час він нагадав, що систематична боротьба з контрабандою почалася з 2014 року. Показники роботи митниці свідчать про позитивні результати: лише за 4 місяці поточного року перевиконання плану надходжень до митниці становило 5 млрд грн.

Насіров зазначив, що головне завдання в роботі митниці – це ліквідація "сірих схем" контрабанди і поліпшення технічного оснащення митниць.

З його слів, кошти з польського кредиту будуть використані для покупки сканерів, які встановлять на всій ділянці західного кордону. Крім того, співробітників митниці планують оснастити відеокамерами як патрульних поліцейських. З цього приводу митниця зараз веде переговори з постачальниками обладнання та донорами для залучення коштів на покупку цієї техніки. Насіров підкреслив, що початок роботи камер очікується упродовж двох місяців.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024