Поділитись:

Війна у волинській "Батьківщині": в битву вступають радикали

П'ятниця, 20 травня 2016, 21:00

Протистояння між ворогуючими групами в середині фракції "Батьківщина" покинуло публічну площину, проте конфлікт не вичерпано: до внутрішньопартійної війни долучилися радикальні "легіонери".

Після останніх сесій Луцькради та Волиньради, виступів Олега Ляшка у Верховній Раді ловиш себе на думці, що "радикали нічого так розбушувалися". Поки партійний лідер у ВР планує стати грозою всіх офшорників, надіючись створити та очолити тимчасову контрольну комісію, яка буде розслідувати офшорний скандал, волинські радикали, офіційні та "по крові", вирішили посаджати у тюрми або попритягувати до іншої кримінальної відповідальності декількох політиків нашої області. Відбувалося дійство під час сесії Волинської обласної ради 19 травня.

Колишній голова Волиньради, екс-партієць ВО "Батьківщина", а нині радикал Анатолій Грицюк звернувся із запитом до прокурора Волинської області, в якому просить розслідувати діяльність Олега Кіндера на посаді міського голови Ковеля. Колишній соратник Кіндера з "Батьківщини" звернув увагу на можливе неправомірне використання коштів, виділених на очистку водосховища у Ковелі. Також він розповів про можливе "розбазарювання" до 50 гектарів землі ковельським мером. Запит був підтриманий депутатами.

Одіозний позафракційний та уже й безпартійний екс-лідер волинських радикалів Володимир Кучер взявся за попередника Ігоря Палиці на посаді голови Волинської облради Валентина Вітра. Депутат подав запит до прокуратури з вимогою розібратися у правомірності дій колишнього посадовця. Він вважає, що Вітер продав автомобілі обласної ради за заниженими цінами людям, із якими у нього родинні стосунки. Депутати цей запит підтримали.

Наступною Кучер звинуватив директора санаторію матері та дитини "Пролісок" Валентину Касарду. Він зауважив, що волинська "Батьківщина" проводила збори на базі закладу, а депутатка скористалася службовим становищем заради інтересів своєї політичної партії. Щоправда, цей запит достатньої кількості голосів не зібрав.

Цікаво, що звинуватили виключно членів ВО "Батьківщина". А ще більше цікаво, що Кіндер та Касарда разом із Сергієм Слабенком та Людмилою Кирдою воюють проти "невірних" дев'яти інших членів фракції в обласній раді.

Нагадаємо, що не так давно у стані волинської "Батьківщини" виник серйозний конфлікт між її членами та керівником обласного осередку Олегом Кіндером. Фракція "Батьківщина" переобрала голову: ним став Василь Столяр, за що й поплатився партійним членством уже наступного дня. Пізніше вигнали з команди Тимошенко й заступника Ігоря Палиці Романа Карпюка. У Волиньраді з'явилося "дві" "Батьківщини". З одного боку - група з дев'яти депутатів на чолі із неформальними лідерами Столярем та Карпюком, які орієнтовані на співпрацю з керманичем облради, з іншого - Касарда, Слабенко, Кирда, які виконують вказівки Кіндера. Сам Кіндер тісно пов'язаний із представником "Континіуму" Степаном Івахівим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПЕРЕВОРОТ У ВОЛИНСЬКІЙ "БАТЬКІВЩИНІ": "КОНТИНІУМ" VS "ПРИВАТ" (ОНОВЛЕНО)

На перший погляд, логічність взаємозв'язку порушує наявність Вітра у списку звинувачених. Проте це не так: Валентин Вітер давній соратник Олега Кіндера ще з часів, коли нинішній мер Ковеля був головою "екологічної" комісії обласної ради. До слова, чоловіки були помічені разом під час засідання сесії.

***

Схоже на те, що тепер у протистояння в середині волинської "Батьківщини" вступили "легіонери". Вступили на боці частини фракції, орієнтованої на голову обласної ради. Можливо, оголошені запити дадуть результат, а можливо - ні. В будь-якому разі бачимо, що толерантні депутати цілком готові "відтанцювати" свою партію перед Ігорем Палицею, якщо буде це потрібно. Можна очікувати, що у внутрішній війні волинської "Батьківщини" з'являтимуться нові залучені "бійці".

Надрукувати
мітки:
коментарів