Поділитись:

Яке місце займає Волинь у рейтингу економічного розвитку

Понеділок, 23 травня 2016, 13:05
Яке місце займає Волинь у рейтингу економічного розвитку

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України опублікувало результати моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2015 рік.

Перше місце у загальному рейтингу посів Київ, друге місце у Харківської області, третє – у Чернівецької. Аутсайдерами з еконмічного розвитку стали Кіровоградська, Миколаївська, Чернігівська, Луганська та Донецька області. Волинь опинилася посередині: на 12 місці.

Яке місце займає Волинь у рейтингу економічного розвитку

Позиція Волинської області змінюється за напрямами. Зокрема, у рейтингу щодо економічної та соціальної згуртованості Волинь посідає 18 місце. За економічною ефективністю Волинь на 8 місці. На тій же позиції залишається Волинська область і в рейтингу щодо інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішньоекономічної співпраці, а також щодо доступності та якості послуг у сфері охорони здоров'я.

За фінансовою самодостатністю Волинь опустилася на 10 місце. А в рейтингу щодо розвитку малого та середнього підприємництва Волинська область займає 19 позицію.

Щодо моніторингу ефективності праці Волинь займає 12 місце, розвитку інфраструктури – 13 місце, відновлюваної енергетики та енергоефективності – 9 місце.

У рейтингу щодо доступності та якості послуг у сфері освіти Волинська область опинилася аж на 20 місці. Однак за моніторингом соціального захисту та безпеки наш регіон займає 2 позицію.

Найгірший результат у Волинській області щодо раціонального природокористування та якості довкілля – останнє, 25 місце.

Надрукувати
мітки:
коментарів