Поділитись:

Як наркотик руйнує життя – дізналися луцькі школярі (фото)

Вівторок, 24 травня 2016, 21:02

З ініціативи депутата Луцькради Андрія Покровського в Луцьку започаткували нову соціальну програму боротьби з наркотиками та наркоторгівлею "Наркотик нам недруг". Передумою цьому стала низка журналістських розслідувань про наркоторгівлю в інтернеті.

У вівторок, 24 травня, з просвітницькою лекцією для школярів "Наркотики, корені залежності, наслідки" виступив Генадій Крахмалюк – спеціаліст по залежностям із багаторічним стажем.

Читайте також: "ЗОЛОТІ ЧАСИ "БАРИГ": ЯК ПРАЦЮЄ РИНОК НАРКОТОРГІВЛІ НА ВОЛИНІ"

Раніше Андрій Покровський ініціював звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою розібратися та розробити відповідні законодавчі механізми боротьби з цим незаконним бізнесом.

На першу акцію в рамках новоствореної соціальної програми були запрошені учні 10-х класів луцьких шкіл, директори навчальних закладів, психологи та соціальні педагоги.Загалом захід відвідало понад 300 лучан.

Перед початком лекції, школярі та всі охочі фотографувалися біля спеціально виготовленого банеру, цим самим підтримуючи антирекламу наркотичних речовин та пропагуючи здоровий спосіб життя.

Коли зал поступово заповнився, привітала запрошених телеведуча Галина Падалко. Вона зауважила, що соціальна програма Андрія Покровського – це інформаційна кампанія по антирекламі наркотиків та профілактиці наркоманії, в рамках якої, плануються тренінги та лекції для учнів старших класів луцьких навчальних закладів.

Після цього, до мікрофону вийшов Геннадій Крахмалюк, який розповів присутнім про види наркотичних речовин та ефекти які вони викликають. Окремо спеціаліст зупинився на коренях проблеми, акцентуючи увагу на тому, що схильність до згубної звички формується з дитинства. Також він повідав про наслідки вживання заборонених речовин, їхній страшний вплив на фізичне та психічне здоров'я людини.

Зі слів лектора, психологи порівнюють наркоманію із комп'ютерним вірусом. Речовина як злоякісне програмне забезпечення блокує відчуття реальної загрози, людина не розуміє проблеми.

"Будь-який наркоман-початківець скаже, що все чудово, все під контролем, та це не так", – підсумував спеціаліст.

Про наркотики потрібно знати правду. Бути проти наркотиків означає бути проти злочинності, бути за здорове розумне та духовне суспільство.

Надрукувати
мітки:
коментарів