Поділитись:

Ковельський ветсанзавод може від'єднатися від Києва

Понеділок, 30 травня 2016, 17:08

Ковельська філія держпідприємства "Укрветсанзавод" може "від'єднатися від Києва" через відсутність фінансування.

Про це було сказано на оперативній нараді у Волинській ОДА 30 травня.

Між іншим, Ковельська філія ДП "Укрветсанзавод" – єдине підприємство на Волині, яке забезпечує утилізацію відходів тваринного походження.

Керівник ковельського підприємства Тарас Корень розповів, що підприємство переживає скрутні часи і є фінансово збитковим. Якщо у попередні роки яке-не-яке фінансування з держбюджету було (у 2015 році – 81 тисяча гривень), то у 2016 році фінансова підтримка відсутня.

"Підприємство виживає за рахунок послуг з утилізації", – каже керівник.

Тарас Корень зауважив, що ковельська філія зобов'язана віддавати частку коштів на рахунки головного підприємства – ДП "Укрветсанзавод" в Києві. Однак грошей зараз попросту не вистачає.

На запитання голови Волинської ОДА Володимира Гунчика про те, чи змогло б ковельське підприємство працювати самостійно, Корень відповів ствердно.

Володимир Гунчик підкреслив важливість цього підприємства для екологічного стану області і запропонував створити план його реорганізації. Один з можливих варіантів – вихід зі складу всеукраїнського держпідприємства і створення регіонального представництва.

Голова ОДА доручив своєму заступнику Сергію Кошарукові та керівникові управління екології та природніх ресурсів Волинської ОДА Дмитрові Новохатському запропонувати технічні плани реорганізації.

Керівник ковельської філії до 1 липня повинен створити проект реконструкції підприємства.

Начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк запропонував Кореню подумати над можливістю утилізації також і медичних відходів. Таким чином підприємство змогло б отримати додаткове джерело прибутку.

Надрукувати
мітки:
коментарів