Поділитись:

Нардеп розповів, що буде з волинськими шахтами

Середа, 01 червня 2016, 09:47

Народний депутат Ігор Гузь провів робочу зустріч з міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом.

Про результати зустрічі депутат написав у Facebook.

Зокрема, він повідомив, що у міністра не виникло заперечень щодо передачі шахти №5 на баланс Іваничівської районної ради. Тому нардеп сподівається, що питання "зрушиться з мертвої точки".

Також Ігор Гузь повідомив, що фінансування шахти №10 має розпочатися не в грудні, як передбачалося, а значно раніше.

Складніша ситуація із заборгованістю перед гірниками "Бужанської" та шахтами №1 та №9.

"Без поновлення програми державної підтримки вугільної галузі ситуація не стабілізується. Наразі в парламенті буде зареєстрована відповідна постанова, але справа за урядом", – йдеться у повідомленні.

Крім того, нардеп розповів, що ситуація стабілізувалася і на державному підприємстві "Нововолинський РМЗ". Зі слів Гузя, попри те, що є достатньо велика заборгованість зі сторони ДП "Волиньвугілля", підприємство завантажене замовленнями і справно платить зарплатню колективу.

Також нардеп повідомив, що в середині липні міністр енергетики та вугільної промисловості України планує приїхати на Волинь.

"Сподіваюся, що до цього часу в ДП "Волиньвугілля" буде новий, ефективний керівник, адже "розгрібати" проблеми потрібно буде саме йому", – додав Ігор Гузь.

Надрукувати
мітки:
коментарів