Поділитись:

Волинь – "ні се ні те" за рівнем економічного розвитку. Рейтинг

Четвер, 24 грудня 2015, 13:29

Волинська область зайняла 13-те місце серед 25 областей України за рівнем соціально-економічного розвитку протягом першого півріччя 2015 року.

Рейтинг економічного розвитку регіонів склало Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Оцінювання здійснювалось за 26 показниками у 6 напрямах, а саме: економічна ефективність, інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця, фінансова самодостатність, ефективність ринку праці, розвиток інфраструктури, а також відновлювана енергетика та енергоефективність.

Цікаво, що за показником ефективності ринку праці Волинь опинилася аж на 24 місці. Це свідчить про високий рівень безробіття. Також одним з найнижчих в області є показник фінансової самодостатності (18 місце).

Щоправда, Волинська область потрапила в п'ятірку лідерів за показником інвестиційного розвитку та зовнішньоекономічної співпраці.

До слова, очолили список за соціально-економічними показниками Київ, Дніпропетровська, Київська, Харківська та Вінницька області. Серед найгірших – Чернігівська, Житомирська, Тернопільська, Донецька та Луганська області.

Нагадаємо, цьогоріч Кабмін України запровадив рейтингову систему оцінювання регіонів, відповідно якої областям виставлятимуть оцінки щоквартально за 27 показниками у 6-ти напрямах та щорічно за 64 показниками у 12 напрямах.

Завдяки цій системі оцінювання, яка відповідає вимогам ЄС, уряд матиме змогу оцінювати стан усіх регіонів України.

Надрукувати
мітки:
коментарів