Поділитись:

На Волині легше працевлаштуватись ніж в інших областях

П'ятниця, 25 грудня 2015, 11:55
На Волині легше працевлаштуватись ніж в інших областях

Волинь увійшла до переліку регіонів із найнижчим рівнем конкуренції серед різних професій.

Про найбільш затребувані професії в Україні та кількісні показники претендентів на те чи інше робоче місце розповіла керівниця дослідницького центру компанії HeadHunter Руслана Березовська. Про це пише видання "ГолосUA".

У листопаді на українському ринку праці зафіксовано несуттєве зниження конкуренції, – запевняє пані Руслана. До трійки лідерів серед професій із найбільшою конкуренцією увійшли топ-менеджери, юристи та бухгалтери. Крім того, в рейтингу з'явились працівники банків і спеціалісти з управління персоналом.

"Останній місяць показав стабільний приріст числа вакансій. Кількість нових резюме практично не змінилась. Це призвело до незначного зниження конкуренції на ринку праці. Якщо в жовтні hh.Індекс (співвідношення кількості резюме до числа вакансій) на Міжнародному кадровому порталі становив 3,8, то в листопаді він був зафіксований на позначці 3,5. Роботодавці навряд чи відчують ці зміни, оскільки на одне вакантне місце й далі претендує 3-4 спеціалістів", – зазначила Руслана Березовська.

За словами експерта, найвищий показник конкуренції традиційно спостерігається в столиці. Далі йде Дніпропетровська, Харківська, Запорізька й Одеська області. Серед регіонів із найнижчим рівнем конкуренції – Тернопільська, Волинська, Івано-Франківська та Житомирська області.

Надрукувати
мітки:
коментарів