Поділитись:

Оркестр, Богдан Бенюк, польовий куліш : як на Волині святкували "День поля 2016"

Понеділок, 27 червня 2016, 21:00

Група компаній ТМ "Вілія" на чолі з засновником Євгеном Дудкою організувала свято "День поля 2016".

У події взяли участь більше ніж 600 гостей: керівники агрогосподарств та фермери з цілої України, агротрейдери, партнери підприємства, іноземні гості.

Захід відвідали також голова Аграрної партії України Віталій Скоцик та народний артист України Богдан Бенюк.

Свято розпочалося з реєстрації всіх гостей.

Головний офіс групи компаній Головний офіс групи компаній "Вілія"

Порядок та безпеку під час святкування забезпечувала патрульна поліція><span class=Порядок та безпеку під час святкування забезпечувала патрульна поліція

Організатори звертали увагу на те, що всім необхідно ознайомитися з правилами техніки безпеки на території групи компаній ТМ "Вілія".

Реєстрація учасників><span class=Реєстрація учасників

Кожен учасник святкуваня отримав бейджик><span class=Кожен учасник святкуваня отримав бейджик

Тих, хто зареєструвався, запрошував на каву та канапки духовий оркестр, який виконував запальні мелодії.

Гостей зустрічали Гостей зустрічали "з музикою"

Публіка помітно "оживилася" та активно пригощалася фуршетними наїдками.

В ритмі оркестрових мелодій гості смакували фуршетним меню><span class=В ритмі оркестрових мелодій гості смакували фуршетним меню

За ранковою кавою гості спілкувалися між собою, знайомилися та обговорювали останні новини в агропромисловій галузі. "День поля 2016" відвідали гості та партнери компанії "Вілія" як з України, так і з-за кордону.

Гості з Республіки Польща><span class=Гості з Республіки Польща

Зліва направо: Барбара Смерковська (експерт з сертифікації агропромислової продукції) та Ярослав Куява (співпрацює з групою компаній Зліва направо: Барбара Смерковська (експерт з сертифікації агропромислової продукції) та Ярослав Куява (співпрацює з групою компаній "Вілія" майже шість років, купує зерно пшениці, кукурудзи, рапс і переробляє його на своєму заводі у Польщі)

Гості з міста Хмельницького представники підприємтсва Гості з міста Хмельницького представники підприємтсва "Сварог Вест Груп"

Дочка Євгена Дудки Лілія Дудка спілкується з гостем з Німеччини><span class=Дочка Євгена Дудки Лілія Дудка спілкується з гостем з Німеччини

Волинська делегація><span class=Волинська делегація

Невдовзі один з гостей, який теж прийшов пригоститися чашечкою ранкової кави, почав привертати найбільше уваги.

Народний артист України Богдан Бенюк розповів, що має тут багато друзів, але не сказав, кого саме><span class=Народний артист України Богдан Бенюк розповів, що має тут багато друзів, але не сказав, кого саме

Захід відвідали також освітяни. Охоче позував для "фото на згадку" професор ЛНТУ Тарас Божидарнік.

Професор Тарас Божидарнік, засновник групи компаній Професор Тарас Божидарнік, засновник групи компаній "Вілія" Євген Дудка, перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв

Ірина  Дудка - дружина Євгена Дудки і Тарас Божидарнік><span class=Ірина Дудка - дружина Євгена Дудки і Тарас Божидарнік

Після того, як гості зареєструвалися та пригостилися, всіх запросили на офіційну церемонію відкриття свята.

Дорогою до "місця призначення" учасники "Дня поля 2016" мали можливість розгледіти автомобільний парк підприємства "Вілія".

Автомобільний парк групи компаній Автомобільний парк групи компаній "Вілія"

Офіційну частину відкриття "Дня поля 2016" вирішили презентувати у вигляді річного звіту групи компаній "Вілія".

Засновник групи компаній «Вілія» Євген Дудка><span class=Засновник групи компаній «Вілія» Євген Дудка

Євген Дудка у своєму виступі зазначив, що перше, над чим упродовж 2015 року працювало підприємство, – це ефективність виробництва, управління та структура. У легкій та не вимушеній манері очільник підприємства розповів, що також встигли збудувати насіннєвий завод та лабораторію.

"Ми побудували елеватор, насіннєвий завод. За минулий рік ми виростили сто тисяч тонн зернових, п'ятдесят тисяч тонн буряка, виробили десять тисяч тонн кормів для ВРХ. Модернізували парк техніки: купили 25 одиниць, а продали 50 – це модернізація, але об'єми зросли і якість піднялася", – зазначив Євген Степанович.

І додав, що у політиці компанії раз на три роки, земля, яка експлуатується, повинна отримувати органіку.

«Ми не вживаємо слово клієнт, в нас є партнери»><span class=«Ми не вживаємо слово клієнт, в нас є партнери»

"У переробці продукції ми закріпили свої позиції у ТОП-10 виробників борошна України, перейшли з промислового сектору у роздрібний і працюємо дуже потужно із всіма мережами в Західній Україні. Провели реконструкцію основних підприємств, збільшили кількість приймання (сьогодні це більше 10 тисяч тонн прийому на одну добу), збільшили відвантаження залізно-дорожнього фонду. Упродовж 2016 року підприємство планує вийти на середню заробітну плату більше 10 тисяч гривень. Підприємство активно співпрацює з сільським громадами, зокрема всім відмінникам виплачує стипендії", – завершив доповідь Дудка.

До слова запросили директора Василя Музичука.

Директор Василь Музичук ><span class=Директор Василь Музичук

Він розповів, що цього року підприємство збільшило об'єм реалізації до 180 тисяч тонн, до 50 % зросла частка реалізації з експортних контрактів.

"З'явилася нова послуга — організація та супровід прямих експортних контрактів (робота з трейдерами напряму) у зв'язку з появою нових контрагентів за кордоном. Загальний оборот елеватором становив більше 500 тисяч тонн. Ми можемо приймати до 15 тисяч тонн зернових, завдяки збільшенню точок прийому", – прозвітував директор.

Євген Дудка оголосив, що наступним до виступу запрошується Віталій Хінцінський, який представляє новий напрямок на підприємстві постачання агроресурсів.

Заступник директора з постачання ЗЗР, добрив, насіння Віталій Хінцінський ><span class=Заступник директора з постачання ЗЗР, добрив, насіння Віталій Хінцінський

"Ми розширили географію роботи, нашими партнерами за програмою кредитування стали понад 150 підприємств, яких ми прокредитували на суму 166 мільйонів гривень, розпочали реалізовувати насіння, яке було перероблене на нашому заводі, а також вперше взяли участь у виставці "Агро-2016", – доповів Хінцінський.

Слово надали і головному агроному групи компаній "Вілія" Ярославу Мазуренко.

Головний агроном Ярослав Мазуренко><span class=Головний агроном Ярослав Мазуренко

"Не все нам вдалося так, як ми планували. На це були певні причини. Зокрема, ріпакове поле (700 гектарів) вибило градом. Також на посіви сої, цукрового буряка впливала спека, відсутність опадів. Ми не відходимо від стратегії, і 60 % посівів у нас займають озимі культури. Ми хочемо стати базовим виробником насіння для Західного регіону і маємо для цього всі умови", – сказав головний агроном.

Євген Дудка оголосив, що декілька слів хоче сказати і голова Горохівської райради Тарас Щерблюк.

Голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк ><span class=Голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк

Він зазначив, що "Вілія" – найбільше підприємство, яке сплачує податки у Горохівському районі. А також розвиває район та активно співпрацює з сільськими радами та районною радою.

Тарас Щерблюк вручає Євгену Дудці подяку за вагомий внесок соціально-економічний внесок у розвиток Горохівського району><span class=Тарас Щерблюк вручає Євгену Дудці подяку за вагомий внесок соціально-економічний внесок у розвиток Горохівського району

Запросили на свято і голову Аграрної партії України Віталія Скоцика.

Голова аграрної партії України Віталій Скоцик><span class=Голова аграрної партії України Віталій Скоцик

"Я кожен день катаюся нашою державою, прикро дивитися, що відбувається в країні. Залишилися дві основні речі: земля і люди. Якщо ще три роки назад аграрії давали економіці держави 27 %, минулого року – 33 %, то в цьому році будемо давати 44 % до економіки країни. Сьогодні аграрії працюють і об'єднують всіх навколо себе. У наш час мало хто дбає про малого фермера, тому хочеться подякувати Євгену Степановичу, що він це робить!" – сказав Скоцик.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлєв зазначив, що в Луцьку немає земель якими управляє Євген Степанович, великих обсягів ПДФО, як у Горохівському районі. Але міськрада співпрацює з Євгеном Степановичем у соціально відповідальному бізнесі.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв><span class=Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв

"Ми маємо багато проектів, до яких група компаній "Вілія" постійно долучається, і завдяки цьому можемо робити наше місто трішки кращим. Жодного разу ми не чули слова "ні". Хочеться подякувати за співпрацю і вручити вам подяку від міського голови", – зазначив Яковлєв.

Після того, як офіційна частина завершилася, усіх гостей запросили займати свої місця у автобусах, які відвезуть усіх на демонстраційні ділянки підприємства.

Перше місце призначення – село Бубнів Локачинського району, що перебуває в межах господарства "Волинь-Нова". Після приїзду бачимо, як ТМ "Дмитрук" "розгорнула" польову кухню, щоб нагодувати гостей смачним обідом.

Торгова марка Торгова марка "Дмитрук" допомогла в організації масового харчування гостей в польових умовах

Польова кухня Польова кухня "Дмитрук гриль"

Гості Гості "наминали" смаколики із задоволенням

Бренд-менеджер ТМ "Дмитрук" Тарас Скорупський розповів, що участь у "Днях поля" компанія бере вперше.

Також пригощали смачним кулішем><span class=Також пригощали смачним кулішем

Після того, як гості пригостилися смачним обідом, головний агроном господарства "Волинь-Нова" продемонстрував поля, на яких вирощують озиму пшеницю різних сортів.

Головний агроном господарства Головний агроном господарства "Волинь-Нова" Віктор Савенюк розповів про особливості вирощування озимої пшениці елітних сортів

"Волинь-Нова" охоплює п'ять тисяч гектарів землі, з них 1, 5 озима пшениця сортів "Памір", "Патрас", "Мулан". Маємо в цьому році українську селекцію насіння твердої пшениці", – розповів агроном.

Задоволених та ситих гостей знову кличуть до автобусів. Прямуємо до демонстраційної ділянки номер два, де учасникам демонструють посіви гороху.

Представники компаній-виробників насіння та добрив презентували гостям врожайність та стиглість продукції. Наприклад, врожайність гороху "Стабіл" – шість тонн з гектара.

Ярослав Балицький представник компанії ТОВ Ярослав Балицький представник компанії ТОВ "Сатбау-Україна "

Гості задавали багато запитань доповідачам та цікавилися, що потрібно для того, аби виростити такий врожай гороху у своїх господарствах.

Представники компанії Представники компанії "Мілк енд фуд" (м. Луцьк)

Сідаємо в автобуси і переїжджаємо до ділянки номер три – село Ватин Горохіського району, де всім учасникам демонструють посіви сої.

Віталій Хінцінський представляє сорт сої іноземної селекції><span class=Віталій Хінцінський представляє сорт сої іноземної селекції

"Насіння завозять з Канади. На ринку соєю торгують майже всі, але хороше насіння завозять одиниці. Ми не можемо конкурувати з "обманщиками", які завозять дешеве насіння. Тому у нас ціна вища. Вартість тонни насіння сої – 2400 доларів, потім ми сплачуємо 1200 доларів роялті за інтелектуальну власність і сама вартість тонни сої виходить 3600 доларів, тому ми змушені продавати наше насіння дорого, адже воно якісне", – зазначив Віталій Хінцінський.

Ігор Кінах директор підприємства Ігор Кінах директор підприємства "Агро-Лан" розповів, що робота аграрія багато в чому залежить від погодніх умов та закупівельних цін на продукцію.

Після жвавого спілкування та обговорення перспективи посіву сої на території фермерських господарств Волинської області їдемо до демонстраційної ділянки номер чотири – село Ощів Горохівського району. Дорогою бачимо виставку техніки господарства "Волинь-Нова".

Виствка комбайнів групи компаній Виствка комбайнів групи компаній "Вілія"

На демонстраційній ділянці гостям презентують посіви озимої пшениці.

Озима пшениця сорту Озима пшениця сорту "Мулан"

Наступним "пунктом призначення" став елеватор та насіннєвий завод групи компаній "Вілія". Він був побудований на території колишнього комбікормового заводу, з якого залишилися тільки руїни. Першу лінію побудували у 2012 році ємністю 15 тисяч тонн одноразового зберігання зерна. У 2014 році добудували ще одну лінію. У 2015 розпочалися роботи з будівництва насіннєвого складу, а у 2016 році його вже ввели у експлуатацію.

Елеватор у селі Звиняче Горохівського району (місткість 60 тисяч тонн, оборот 2, 2 на рік) ><span class=Елеватор у селі Звиняче Горохівського району (місткість 60 тисяч тонн, оборот 2, 2 на рік)

Підприємство розробляє проект із залученню додаткової залізниці. Розпочата програма із оперативного приймання засобів захисту рослин і мінеральних добрив із залізниці і розповсюдження в господарства групи компаній "Вілія". Наразі залізнична лінія дає можливість відвантажувати 15 вагонів за добу. Продуктивність планують збільшити вдвічі.

Після оглядин елеватора автобуси з гостями попрямували до Луцька, де на всіх чекала виставка техніки. Духовий оркестр під звуки мелодії "Волинь моя" запрошували учасників.

Окрім "іменитих" виробників, на виставці можна було побачити і волинських учасників.

Виставили свою техніку і партнери з сусідньої Республіки Білорусь.

До техніки білоруського виробництва приглядався директор сільськогосподарського приватного підприємства "Рать" Луцького району Віктор Шумський.

Директор сільськогосподарського приватного підприємства «Рать» Віктор Шумський><span class=Директор сільськогосподарського приватного підприємства «Рать» Віктор Шумський

Залізо нагрівалося від спеки, а люди шукали затінку.

Святкування "Дня поля 2016" продовжилося в неофіційній обстановці за фуршетними столами, куди гостей запрошував завітати оркестр.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 жовтня 2022
09:00
03 серпня 2022
05 липня 2022
10:00
07 червня 2022
09:00
26 травня 2022
08:25
27 січня 2022
12:00
28 вересня 2019
11:00
12 липня 2017
28 червня 2017
18 жовтня 2016