Поділитись:

Як Волинська обласна прокуратура пережила 2015 рік

Середа, 30 грудня 2015, 13:50

Автор фото:Руслан Пилипчук

Органи прокуратури цьогоріч працювали в режимі реформування і скорочення чисельності працівників.

Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак розповів про підсумки роботи прокуратури за 2015 рік під час прес-конференції для ЗМІ.

Згідно із новим законом місцеві прокуратури в області створені за європейською моделлю. З 15 грудня було ліквідовано 17 прокуратур районної ланки та почали діяти чотири місцеві прокуратури.

У зв'язку з реформуванням, у середньому один прокурор є процесуальним керівником у 112 кримінальних провадженнях.

"Якщо у міських та районних прокуратурах працювало 166 працівників, то зараз у місцевих – 100, але які успішно пройшли тестування. Загалом, з часу реформування скорочено 121 посаду, з них 86 посад оперативних працівників та 35 – державних службовців, - проінформував Чепіжак.

Також він зазначив, що претенденти на посади керівників місцевих прокуратур пройшли чотири рівні конкурсного відбору і були призначені на підставі рекомендацій комісії Генеральним прокурором України.

Луцьку місцеву прокуратуру очолив Олександр Шпота. Маневицьку – Олександр Мосійчук. Володимир-Волинську – Віталія Книш. Ковельську – Олександр Бабенков.

Територіальна юрисдикція Володимир-Волинської місцевої прокуратури: місто Володимир-Волинський та район, Горохівський, Іваничівський, Локачинський район, місто Нововолинськ. Ковельська місцева прокуратура: місто Ковель та район, Любомлський, Шацький, Старовижівський та Ратнівський райони. Маневицька місцева прокуратура: Маневицький, Камінь-Каширськи, Ківерцівський, Любешівський, Рожищенський райони. Луцька місцева прокуратура: місто Луцьк та Луцький район.

Фактично у всіх адміністративних одиницях (окрім Шацького району) функціонують відділи відповідних місцевих прокуратур.

Слід зауважити, що функції відомства суттєво змінилися. Так званого "загального нагляду" вже немає, але це зрозуміли ще не всі.

"Громадяни, посадовці, депутати усіх рівнів продовжують звертатись в прокуратуру з вимогами провести перевірки з питань дотримання трудового, земельного, бюджетного та іншого законодавства, в нас продовжують оскаржувати рішення та дії посадовців",- зазначає Чепіжак.

Дмитро Чепіжак в підсумку зазначив, що прокуратурою проводиться робота і поза межами кримінального процесу. Сума позовних вимог прокурорів цього року сягнула 36 мільйонів гривень. У сфері земельних відносин пред'явлено позовів більш як на 11 мільйонів, вже задоволено на три з половиною мільйони. Загалом, суди задоволи позовні вимоги прокурорів на 9 мільйонів гривень.

Також обласна прокуратура забезпечила реальне виконання рішень судів, з урахуванням минулорічних, на більш як 26 мільйонів гривень, у тому на 2,5 мільйони – до бюджету.

Надрукувати
мітки:
коментарів