Поділитись:

Повідомили вартість обіцяних шкільних автобусів на Волині

Четвер, 11 серпня 2016, 16:52

Закупівлі шкільних автобусів у 2016 році здійснювали органи місцевої влади за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та відповідних видатків місцевих бюджетів.

Освітня субвенція, що надійшла до місцевих бюджетів на закупівлю шкільних автобусів, становить 600 млн грн. Місцеві влади мали докласти свої кошти і закупити необхідну кількість автобусів для школярів, – повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Міністерство освіти і науки України рекомендувало департаментам (управлінням) освіти і науки обласних державних адміністрацій під час проведення конкурсних торгів на закупівлю шкільних автобусів надавати перевагу транспортним засобам вітчизняного виробника.

Нижче наведена таблиця, в якій зазначені ціни переможців торгів у різних областях.

З таблиці видно, що є автобуси, ціни на які на 100-300 тис грн нижчі, ніж пропозиції інших виробників. При цьому, зростання ціни на деякі українські шкільні автобуси відбулося саме після закладення в державний бюджет субвенції на їхню закупівлю.

МОН вивчає можливість звернення до компетентних органів щодо розгляду питання обґрунтованості ціни на українські шкільні автобуси.

Ціни закупівлі шкільних автобусівза даними веб-порталу "Державні закупівлі" (станом на 8.08.2016)

Нагадаємо: раніше для шкіл Волині передбачали 34 автобуси, з яких шість планували передати у користування об'єднаним територіальним громадам, зокрема Велицькій, Голобській, Зимненській, Устилузькій (2 автобуси) та Шацькій.

Надрукувати
мітки:
коментарів