Поділитись:

Голова Ківерцівської райради розповів про конфлікт з районною газетою

Неділя, 14 серпня 2016, 17:40

Колектив ківерцівської районної газети "Вільним шляхом" заявив про те, що місцева влада здійснює на них тиск. Натомість голова райради Григорій Недопад каже, що конфлікт надуманий редакцією, а звернути увагу треба насамперед на бухгалтерську документацію газети, де – повний хаос.

"Ми ніяк не могли налагодити діалог щодо господарської діяльності газети "Вільним шляхом". Незрозумілий бухгалтерський облік, незрозумілі їхні амбіції, до кінця не відомо, за що і які кошти вони отримують, скільки коштують оголошення і реклама", – розповів в коментарі виданню "Волинь24" Григорій Недопад.

Посадовець каже, що на початку року виділили на розвиток газети 60 тисяч гривень, проте допроситися звітів – не змогли.

"Ми просили, щоб газета надала звіти. Вони ігнорували, потім давали якісь звіти, але в кожному із трьох на початок року – інші цифри. На нашу рекомендацію вони замовили аудиторську перевірку. Виявилося багато цікавих фактів, і зрештою аудитор сказав, що баланс за попередні роки не є дійсним, не підтверджений жодними документами. Тобто в бухгалтерській документації там – повний хаос", – каже голова райради.

Відтак, районна влада рекомендувала виконуючій обов'язки редактора Марії Хітько звільнити головного бухгалтера, але керівниця пішла у відпустку.

"Ми не влазимо в структуру редакції, але після аудиторських висновків ми не могли не запропонувати звільнити головного бухгалтера. Натомість в.о. керівника Марія Хітько пішла самовільно у відпустку, а це – неприпустимо, бо будь-яка відпустка керівників комунальних підприємств узгоджується з районною радою. Тому її звільнили за прогули", – пояснив Григорій Недопад.

Також керівник райради запевняє, що пропонує договір оренди приміщення, який допоможе редакції іще 15 років винаймати кабінети на пільгових умовах. А зміни статуту рекомендують через те, що у варіанті, яким користується редакція, виявили суттєві самовільні виправлення.

"Насправді ніхто в редакції не хоче думати про подальшу долю газети. Тираж зараз – 1200 примірників, вони не зможуть після роздержавлення залишитися на плаву з такими цифрами. Коли мене обрали головою, тираж взагалі становив 120 екземплярів. Ми попросили план розвитку, як вони собі бачать наступні кроки, а в відповідь – тиша і звинувачення у тискові", – каже Недопад.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
19:30
15 березня 2024
12:52
14 березня 2024
13 березня 2024
19:10
01 березня 2024
27 лютого 2024
26 лютого 2024
26 січня 2024
05 жовтня 2023
23 вересня 2023