Поділитись:

Мера Ковеля хочуть виключити з "Батьківщини"

Вівторок, 16 серпня 2016, 18:28

Міського голову Ковеля Олега Кіндера хочуть виключити з обласної партійної організації "ВО "Батьківщина". Причиною цього стало встановлення пересувного цирку та зоопарку на місці масових розстрілів під час війни євреїв.

Про це написав у своєму блозі на сайті Волинської обласної ради депутат Андрій Турак.

"Запитали голову обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Кіндера О.О., чи це правда, сказана в статті Едуарда Долинського – директора Українського єврейського комітету – "Цирк на місці кладовища". В ній ідеться, що Ковельський міський голова Олег Кіндер своїм розпорядженням дозволив приватному підприємству "Продюсерський центр "Гастролі в Україні" на період з 19 серпня по 4 вересня цього року проведення вистав цирку-шапіто "Рів'єра",

"Рівно 74 роки минуло від дня знищення. Відбулося це на місці еврейського кладовища. Чоловіків, жінок, дітей, людей похилого віку вбили і там же закопали. За мінімальними оцінками в той день було знищено дві з половиною тисячі людей, за максимальними – близько шести тисяч", – розповів директор Українського єврейського комітету Едуард Долинський.

У відповіді Кіндера було підтверджено його розпорядження на дозвіл проведення вистав цирку-шапіто, і що ніяких спростувань і вибачень він робити не буде.

"Його підтримала секретар Ковельської міської ради Федосюк Віра – член бюро обласної ВО "Батьківщина" і що там ніякого кладовища немає, це все видумали і Кіндер О.О. мене декілька разів запитував, чи я підносив патрони коли розстрілювали євреїв. На моє запитання, чому відмовляють єврейській громаді на місці розстрілу встановити меморіал, відповіді не було", – написав Андрій Турак.

Депутати обласної ради запропонували Кіндеру включити в порядок денний питання про звернення до Юлії Тимошенко для оцінки його вчинку Кіндера та виключення Кіндера з партії "ВО "Батьківщина".

Як зазначає Турак, Олег Кіндер відмовився це зробити, заручившись підтримкою 10 чоловік із 14-ти.

"Дивує, що дії Кіндера не засудив представник політради "ВО "Батьківщина" Олійник В.С. , який брав участь в засідані бюро. Голова фракції "ВО "Батьківщина" в обласній раді Столяр В.А. при зустрічі з Долинським Едуардом від імені фракції вибачився перед єврейською громадою за цинізм і дурість міського голови, члена партії "ВО "Батьківщина" Кіндера О.О", – наголосив депутат Турак.

Надрукувати
мітки:
коментарів