Поділитись:

Польща цинічно порушила домовленості, – члени "Волинського братства" про "геноцид" поляків

Вівторок, 23 серпня 2016, 16:10
Польща цинічно порушила домовленості, – члени «Волинського братства» про «геноцид» поляків

Міжнародне громадське об'єднання "Волинське братство" засуджує "антиукраїнський демарш", сформульований у заяві Сенату та Сейму Польщі, щодо так званого геноциду поляків на Волині у 1943 році.

Про це стало відомо у вівторок, 23 серпня, під час прес-конференції у Луцьку.

Почесний голова МГО "Волинське братство" Сергій Шевчук, повідомив, що їхня організація вирішила не залишатися осторонь та оприлюднити власну позицію щодо цих подій.

Активісти засуджують та відкидають односторонні заяви представників влади у Польщі як неприйнятні, оскільки вони цинічно порушують позитивні домовленості,досягнуті під час конструктивного діалогу українсько-польського діалогу за останні десятиріччя.

"Вони є несумісними з вимогами історичної правди, моралі і міжнародного права, провокують підрив нашого партнерства", – сказано у заяві "Волинського братства".

Представники об'єднання вимагають у Верховної Ради України відреагувати на постанови Парламенту Республіки Польщі та схвалити документ, який визнає дії поляків на наших землях до, під час і після Другої світової війни міжнародними злочинами.

"Ми закликаємо Президента, Уряд та Парламент України об'єднати свої зусилля для ефективного захисту інтересів і національної безпеки України, а також вимагаємо ухвалити документ з чіткою оцінкою дій Польщі. Така політика гаратнуватиме природний альянс України і Польщі у боротьбі з одвічним спільним ворогом – Росією", – резюмували громадські діячі.

Надрукувати
мітки:
коментарів