Поділитись:

Волинь вивезла до країн ЄС 74% експортної продукції за 2015 рік

Понеділок, 04 січня 2016, 09:00
Волинь вивезла до країн ЄС 74% експортної продукції за 2015 рік

Волинська область за період з січня по жовтень 2015 року вивезла до країн Європейського Союзу 74% загального обсягу експортних товарів на суму близько 386 мільйонів доларів.

Загалом, Волинь продала товарів за кордон на суму більше 521 мільйона доларів. Таким чином обсяг експортної продукції зменшився на 7,6% порівняно з минулим роком, – повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

Найбільше товарів із Волині надійшло серед країн-членів ЄС до Німеччини, Польщі, Нідерландів, Словаччини, Австрії, Угорщини та Литви.

Серед інших країн світу найбільше волинської продукції експортували до Російської Федерації, Казахстану, Білорусі, Молдови та Туреччини.

Найбільше волинські підприємства вивозили за кордон електричне обладнання, деревину і вироби з неї, меблі, механічні пристрої, пластмаси, полімерні матеріали, текстильний одяг, соки, м'ясо та субпродукти, молочні продукти, жири та олії, зернові культури, насіння і плоди олійних культур.

Нагадаємо, Волинь увійшла до областей із найнижчим рівнем падіння експорту, який становить 92.5% у порівнянні з обсягами минулого року.

Читайте також Як волинські експортери хитрують з Путіним

Надрукувати
мітки:
коментарів