Поділитись:

Переселенців на Волині стає більше

Вівторок, 30 серпня 2016, 11:54

Через 2,5 року після початку російської агресії проти України динаміка й щільність розселення внутрішньо переміщених осіб постійно змінювалися.

Видання "Слово і Діло" простежило за цими змінами за період з 4 лютого до 11 серпня цього року.

Як видно на картосхемі нижче, рух ВПЛ помітно змінився. Чітко помітна тенденція міграційних потоків із центрально-східних територій України до центральних і західних областей.

Так, негативна динаміка відзначається в Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській і Донецькій (за винятком окупованих районів) областях. Причому найбільше люди залишали саме Харківську (20,5 тис. осіб) та Донецьку (27 тис. осіб) області.

Цю тенденцію "Слово і Діло" пов'язує з тим, що бойові дії просто женуть людей від лінії зіткнення між протиборчими силами з метою убезпечити себе та своїх близьких. Для такої операції далеко їхати не потрібно. Саме Харківська й західні райони Донецької області ідеально підходили для таких переміщень.

Після того, як люди відчули себе в безпеці, в них з'явився час для того, щоб обрати місце проживання на більш тривалий період, яке обов'язково має бути пов'язане з місцем роботи. Таким чином, хвиля переселенців потихеньку рухається в західному напрямку.

Надрукувати
мітки:
коментарів