Поділитись:

Волинська школярка представляла Україну на олімпіаді в Японії

Вівторок, 30 серпня 2016, 14:38

На змаганнях 10-ої ювілейної Міжнародної учнівської олімпіади з географії (IESO 2016), що відбулася у префектурі Міе (Японія), 20-27 серпня 2016 року, українську команду представляла Тетяна Торчило з Нововолинська.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки.

Окрім неї до складу команди увійшло ще троє учнів: Олександра Білобровка з Тернополя, Костянтин Варварика з Житомира та Максим Кіпранишин із Здолбуніва (Рівненська область). До слова, останній виборов бронзову медаль на змаганнях.

У Міжнародній учнівській олімпіаді з географії взяли участь команди з 26 країн: Австралії, Австрії, Бангладешу, Бразилії, Індії, Індонезії, Італії, Іспанії, Німеччини, Норвегії, Португалії, Росії, Румунії, США, Таїланду, Франції, України, Чехії, Японії та інших.

Програма олімпіади передбачала виконання учнями теоретичних та практичних завдань з галузей знань про географічну оболонку Землі: геосферу, гідросферу, атмосферу та астрономії. Особливістю олімпіади став конкурс дослідницьких проектів, що проводився між інтернаціональними групами учнів з метою оцінки вміння працювати у складі міжнародних дослідницьких груп.

Також, господарі олімпіади запропонували учням насичену екскурсійну програму, що передбачала відвідування місцевих природних пам'яток та культурних об'єктів, місцевих загальноосвітніх шкіл та вищих навчальних закладів.

Надрукувати
мітки:
коментарів