Поділитись:

Як на Волині з лісу "роблять" гроші (фото)

Середа, 31 серпня 2016, 10:00

Державні лісогосподарські підприємства були і залишаються бюджетоутворюючими для області. Як приклад, протягом року сплачено податків та зборів у сумі 217 мільйонів, що на 50 мільйонів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Ділове видання Волині "Конкурент" відвідало ДП "Володимир-Волинське ЛМГ", та подивилося, як тут ліс "перетворюють" на гроші.

Головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Неділько зазначив, що лісопромисловими комплексами щорічно виготовляється 15 тисяч кубічних метрів пиломатеріалів, 86 тисяч кубічних метрів заготовок для європіддонів, 2,5 тисячі кубічних метрів дубових заготовок, 1600 квадратних метрів дошки для підлоги та вагонки.

"Володимир-Волинський комплекс є хорошим прикладом, для ілюстрації роботи аналогічних об'єктів", – каже чоловік.

Олександр Неділько  каже, що лісопромисловий комплекс у Володимир-Волинському є хорошим прикладом для ілюстрації подібних об'єктів><span class=Олександр Неділько каже, що лісопромисловий комплекс у Володимир-Волинському є хорошим прикладом для ілюстрації подібних об'єктів

Директор "Володимир-Волинського ЛМГ" Дмитро Войтюк додав, що економічні показники, дозволяють йому, як керівнику, розуміти, що робота поставлена правильно.

"Ми збільшили об'єм реалізації на 10-15%, середня заробітна плата становить 6-8 тисяч гривень. Платимо податки та преміюємо працівників", – каже чоловік.

Віктор Войтюк задоволений економічними показниками cвого підприємства....><span class=Віктор Войтюк задоволений економічними показниками cвого підприємства....

...працівники отримують пристойну заробітну плату: 6-8 тисяч гривень.><span class=...працівники отримують пристойну заробітну плату: 6-8 тисяч гривень.

Далі журналістів ознайомили із процесом роботи, яка починається із нижнього складу, де відсортовують деревину. Продукція гіршої якості тут і залишається, вона слугуватиме внутрішнім(українським) фірмам-користувачам.Кращий товар реалізовують через аукціони. Частина "лісу" продовжує свій шлях транспортером до цехів переробки: там він доводиться до повної "готовності".

Вся деревина Вся деревина "прочіпована"...

...робота починається на нижньому складі><span class=...робота починається на нижньому складі

...де відсортовують продукцію...><span class=...де відсортовують продукцію...

...частина якої прямує до цехів переробки.><span class=...частина якої прямує до цехів переробки.

...тут ...тут "ліс" приводять до повної "готовності" вийти на ринок.

Якщо ви маєте знайомих лісівників, то певно знаєте, як вони люблять розповідати про вирощення дерев та зелених насаджень. Представникам ЗМІ показали Павлівський розсадник, де "розводять" модрину європейську, насіння якої вартує близько 3000 гривень за кілограм, а саме дерево чудово приживається в наших умовах та дає приріст удвічі більший, ніж сосна. Що стає дуже актуальним, зважаючи на ризик Волині лишитися без сосняків.

Журналістам показали розсадник Павлівського лісництва...><span class=Журналістам показали розсадник Павлівського лісництва...

...тут вирощують сосну звичайну...><span class=...тут вирощують сосну звичайну...

...дуб...><span class=...дуб...

... та модрину, насіння якої вартує близько 3 000 грн за кілограм...><span class=... та модрину, насіння якої вартує близько 3 000 грн за кілограм...

...допомагають вирощувати насадження чотирилапі помічники...><span class=...допомагають вирощувати насадження чотирилапі помічники...

...які вміло контролюють процес.><span class=...які вміло контролюють процес.

Надрукувати
мітки:
коментарів