Поділитись:

Сіють, везуть, продають, - яким бізнесом займаються депутати Волинської облради

Понеділок, 04 січня 2016, 16:11

Більшість депутатів оновленої Волинської обласної ради – вихідці з бізнесу, навіть якщо зараз формально є чиновниками, представниками місцевого самоврядування чи партійною номенклатурою. В основному вони представляють типові для Волині ділові середовища: сільське господарство, транспортні перевезення і торгівлю.

"Конкурент" нарахував в раді 38 депутатів-бізнесменів, користуючись даними сайтів ЦВК, Волиньради, ЄДР, інформацією ЗМІ та даними, отриманими особисто від окремих депутатів.

Бізнес на УКРОПі

У найбільшій фракції ради, тобто в УКРОПІ, з 17 осіб шестеро є бізнесменами, не рахуючи лідера Ігоря Палицю, який представляє великий капітал. У 2013 році Палиця увійшов у ТОП-100 найбагатших українців за версією журналу "Forbes", завдяки зростанню в ціні його міноритарного пакету "Укрнафти". Так само шестеро, або 35%, у складі УКРОПу є керівниками і викладачами луцьких вишів.

Вячеслав Рубльов (зліва) та Ігор Палиця - власник міноритарного пакету акцій Вячеслав Рубльов (зліва) та Ігор Палиця - власник міноритарного пакету акцій "Укрнафти"

Керівник Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, обраний до Волиньради від Луцька спільно з Валерієм Дробишем заснував фірму "Укрторгсервіс" у якій займає посаду директора. Фірма займається торгівлею меблями.

Бізнесмен Сергій Леонтьєв, який став депутатом Волиньради від Луцька, більше 20 років тому заснував транспортну компанію "Леонтьєв", яка працює на ринку міжнародних перевезень. В даний час депутат займає посаду генерального директора компанії.

Депутат Волинської обласної ради від Маневицького району Іван Киричик усе своє трудове пов'язав із державним підприємством "Волиньторф". В даний час, пройшовши шлях від майстра по ремонту колій до начальника дільниці, займає посаду керівника підприємства.

Обраний депутатом Волиньради у Луцьку Олександр Омельчук за даними ЄДР займається наданням у оренду вантажних автомобілів.

Підприємець Микола Бущук отримав мандат довіри в Любешівському районі. За даними ЄДР, основним видом діяльності Миколи Бущука є роздрібна торгівля побутовими електроприладами.

Є серед лав "укропівців" і фахівець банківської справи, що теж можна віднести до сфери бізнесу. Віктор Радчук – ковельчанин, обраний у луцькому окрузі № 52 працює директором департаменту ліквідаційних процедур в ПАТ "Західінкомбанк".

Ділова "Солідарність"

В "Солідарності" з 13 депутатів – восьмеро причетні до бізнесу, тобто 61,5%. А ще у провладній політсилі найбільше з усіх фракцій держчиновників – голова ВОДА, три голови РДА, головний лікар.

Колишній народний депутат України, екс-радник президента України, екс-голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Бондар обраний в черговий раз депутатом Волиньради, займає посаду заступника директора ТзОВ "Енергосервісна компанія "Луцькі комунальні системи". Одним із власників підприємства є дружина депутата.

Ще один колишній нардеп Валерій Діброва, четвертий раз став депутатом Волиньради від Володимир-Волинського району. Політик до 1988 року був головою колгоспу "Імені 22 з'їзду КПРС" Володимир-Волинського району, який у 1993 році був реформований у Спілку селянських господарств "П'ятидні". У 2005 шляхом реорганізації спілки селянських господарств "П'ятидні" було створено Товариство з обмеженою відповідальністю "П'ятидні", директором якого депутат являється до цього часу.

Чинний голова Ковельської районної державної адміністрації та двічі депутат Волинської обласної ради від Ковельського району Віктор Козак у 2003 році створив підприємство ТзОВ "Ідея", яке займається ремонтом доріг. До призначення на посаду голови РДА, Козак був директором даного підприємства. За документами власником значиться його дружина Мирослава Козак.

Депутат Волинської обласної ради Юрій Гупало, обраний від Любомльського району, займається транспортними перевезеннями, а саме є комерційним директором із зовнішньоекономічних зв'язків у приватного підприємця Людмили Гупало, яка за сумісництвом є і дружиною депутата.

Обраний від Ратнівщини Валентин Чернецький є представником аграрного бізнесу, а саме директором сільськогосподарського підприємства "Ратнівській аграрій", головним інвестором якого є російський олігарх Андрій Панніков.

Депутат Волинської обласної ради від Камінь-Каширського району Леонід Стефанович є заслуженим будівельником України і очолює компанію "Житлобуд -2". Контрольний пакет акцій фірми, довгий час належав ПАТ "Луцьксантехмонтаж №536". Але у 2012 році фірма була переоформлена на Леоніда Стефановича. До слова, зараз ці дві компанії є конкурентами на будівельному ринку.

Володимир Дейна обраний депутатом Волиньради від Ківерцівського району є засновником та директором підприємства "Ківерціагромаш". Підприємство займається виготовленням сільськогосподарського обладнання.

У минулому двічі заступник голови Волинської обласної державної адміністрації, екс-керівник АПК Віталій Заремба у 1982 році очолив колгосп імені Горького, який тепер ТОВ "Романів". В перервах між роботою на державній службі, Заремба завжди повертався до свого господарства, очолює ТОВ "Романів" депутат і зараз.

Агропромисловий комплекс "Батьківщини"

Фракція "Батьківщина" на 58% відсотків складається з бізнесменів, тобто семеро з 12. Крім того "Батьківщина" - єдина фракція, у якій є депутат-журналіст, але "спеціалізований". Це - Алла Лісова, завідувач відділу економіки газети "Волинь-Нова".

Обраний депутатом Волиньради з Камінь-Каширського району Анатолій Бусько є успішним бізнесменом. Депутат виступає керівником та одним із засновників ТОВ "ДОФ "Арбо". Дане підприємство займається вирубкою лісу та подальшим продажем деревини.

Анатолій Бусько - один з керівників та засновників ТОВ Анатолій Бусько - один з керівників та засновників ТОВ "ДОФ "Арбо"

Депутат минулого скликання Волинської обласної ради Ігор Лех знову був обраний представляти інтереси громади. Кредит довіри він отримав в Ківерцівському районі. Лех з 2005 по 2010 рік обіймав посаду директора ТзОВ "Захід Агросервіс", а у 2010 заснував ТзОВ "Захід Агросервіс Плюс". Компанія займається виготовленням сільськогосподарської техніки.

Нововолинській депутат Волиньради Валерій Курстак займається оптовою та роздрібною торгівлею продуктами харчування, алкогольними та тютюновими виробами.

Валерій Курстак (зліва) - торгує продуктами харчування, алкоголем та тютюном; Ігор Лех - засновник ТзОВ Валерій Курстак (зліва) - торгує продуктами харчування, алкоголем та тютюном; Ігор Лех - засновник ТзОВ "Захід Агросервіс Плюс"

Досвідчений аграрій, обраний депутатом Волиньради від Турійського району Володимир Яренчук виступає керівником та засновником фермерського господарства "Перлина Турії", що у Турійському районі. Підприємство орендує землю на території шести сільських рад загальною площею 2072 гектари.

Екс-президент ФК "Волинь" Василь Столяр, у минулому уже двічі депутат Волиньради, від "Нашої України" та "Фронту змін". Тепер він став депутатом від "Батьківщини", зайшовши в раду замість Сергія Віннічука. За інформацією ЗМІ, зокрема видання "Четверта Влада" Василь Столяр один із фактичних співвласників приватного підприємства "Флора", яке й займається вирощуванням лохини. Минулого літа резонансу набула сутичка між озброєними людьми зі сторони нового директора "Флори" Владислава Приходька та між людьми які представляли інтереси Столяра.

Колишня керівниця Маневицької бібліотечної системи, нині депутат Волиньради від Маневицького району Людмила Кирда з 2005 року є директором приватного підприємства "Климтранс", яке займається транспортними перевезеннями.

Директор ПОСП імені Шевченка знаний на Волині аграрій Андрій Турак - уже традиційний представник від Горохівщини. Нині серед волинян є добре відомий локальний бренд молочної продукції "Угринів-молоко", яке виробляють на сировині з ферм Турака. Угринівський молокозавод був запущений в роботу навесні 2012 року.

Дрібний бізнес "Самопомочі"

"Самопоміч" в обласній раді представляють малі підприємці. З п'яти депутатів лише один Володимир Кметь працює директором благодійного фонду "Карітас-Волинь".

Перший номер у списку "Самопомічі", депутат Волиньради Михайло Імберовський довгий час працював на керівних посадах в страхових компаніях "Альфа-Гарант" та "ІНКОМСТРАХ". З 2011 працює приватним підприємцем, торгує оптом та вроздріб продуктами харчування, алкогольними та тютюновими виробами.

Михайло Імберовський раніше займав керівні посади в страхових компаніях Михайло Імберовський раніше займав керівні посади в страхових компаніях "Альфа-Гарант" та "ІНКОМСТРАХ". З 2011 - підприємець.

Волонтер року на Волині, та депутат Волиньради від Володимир-Волинського Констянтин Зінкевич займається підприємницькою діялністю. За даними ЄДР, депутат провадить ремонт та торгівлю побутовими товарами та приладами, аудіо та відеотехнікою.

Ще один депутат Волинської обласної ради із Володимир-Волинського Олексій Панасюк займається вантажними перевезеннями.

Нововолинський волонтер Борис Бабійчук, який теж став депутатом Волиньради, займається підприємницькою діяльністю з 2001 року. Разом з іншими підприємцями організував фірму з продажу, ремонту та обслуговування комп'ютерної техніки "Контрол-Зет".

Солодка "Свобода"

Професійний склад "Свободи" дуже строкатий: з семи депутатів лише двоє бізнесмени. У процентному співвідношені їхня частка складає 28,6%.

Екс-нардеп Анатолій Вітів, зайшов до Волиньради під першим номером списку ВО "Свобода". Депутат свого часу значився на посадах заступника директора та комерційного директора ТзОВ ВКФ "АСТАВ", комерційним директором ПП "Лотос Плюс", менеджер із збуту ТзОВ "Володимир Екобуд". Зараз відповідно до даних сайту ЦВУ, Вітів - безробітний.

Екс-голова Луцької РДА Юрій Цейко, отримав квоту довіри від Луцького району та став депутатом Волинської обласної ради. Нині депутат займає посаду директора в приватному підприємстві "Фабрика солодощів Ласка", яке спеціалізується на виготовленні печива.

Олександр Бик (зліва) та Анатолій Вітів. Останній свого часу працював заступником директора та комерційним директором ТзОВ ВКФ Олександр Бик (зліва) та Анатолій Вітів. Останній свого часу працював заступником директора та комерційним директором ТзОВ ВКФ "АСТАВ", комерційним директора ПП "Лотос Плюс" та менеджером зі збуту в ТзОВ "Володимир Екобуд". Нині - безробітний

"Свободівець" від Любомльського району, депутат Волинської обласної ради Сергій Духницький займається підприємницькою діяльністю, а саме торгівлею.

Радикальні бізнесмени

У "Радикальній партії Олега Ляшка", фракція якої поки що налічує шість осіб, - дві крайнощі. За даними сайту ЦВК, половина депутатів бізнесмени, половина – безробітні.

Депутат від Ковельщини Микола Буліга,очолює ТОВ "Волинь – Екотепло". Основними видами діяльності підприємства є постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря. Засновником підприємства значиться Ольга Буліга.

Представник Рожищенського району у Волинській обласній раді Сергій Котюк, за даними ЄДР, провадить підприємницьку діяльність добуваючи пісок, гравій, глин, виготовляючи вироби із бетону для будівництва. Також депутат має право вести підприємницьку діяльнісь у сфері права.

Обранець громади Ківерцівського району Юрій Ройко працює на посаді заступника директора ТзОВ "ІРС СІСТЕМ". Дане підприємство займається виготовленням макаронних виробів.

Ще один депутат-радикал Вячеслав Богдан офіційно є безробітним. Однак у передвиборчому інтерв'ю для любомльської районки Богдан розповів, що займається ягідництвом, зокрема вирощуванням смородини і лохини.

Крутелики "Нашого краю"

"Наш край" в облраді має чотирьох депутатів надто різних "вагових категорій". Так, це єдина партія, яка провела в раду пенсіонера. А ще один пенсіонер - лідер "Нашого краю" Святослав Кравчук на момент обрання був у складі топ-менеджменту АПГ "Пан Курчак" і виконував обов'язки директора ТзОВ "Птахокомплекс "Губин".

Святослав Кравчук (зліва) на момент обрання був у складі топ-менеджменту АПГ Святослав Кравчук (зліва) на момент обрання був у складі топ-менеджменту АПГ "Пан Курчак"; Роман Микитюк - нині власник фермерського господарства "Аміла"

Роман Микитюк, екс-начальник Ягодинської митниці, двічі депутат Волиньради, займав посади першого заступника генерального директора-комерційного директора АТ "НПК-Галичина", директора з комерційних питань СП "Західна нафтова група", виконавчого директора ЗАТ "Херсонський нафтопереробний завод", а нині є керівником фермерського господарства "Аміла".

Надрукувати
мітки:
коментарів