Поділитись:

Волинянини боргyють за газ майже 10 мільйонів гривень

Середа, 31 серпня 2016, 14:52
Волинянини боргyють за газ майже 10 мільйонів гривень

Жителі міста Нововолинська та Іваничівського району боргують за блакитне паливо становить 9 мільйонів 830 тисяч гривень.

Про це повідомляє регіональна газова компанія "Волиньгаз".

У зв'язку із системною несплатою заборгованості попередження про відключення від газопостачання одержало 2500 споживачів. Тенденцію до зростання кількості боржників насамперед спровокувало різке збільшення ціни на блакитне паливо.

Через системну несплату заборгованості за блакитне паливо уже цьогоріч управлінням газового господарства було припинено газопостачання для 96 споживачів міста та району. Між тим, такий крок є вимушеним для "Волиньгазу" та здійснюється лише за поданням газопостачальної компанії та після неодноразових попереджень боржника.

В умовах не простої економічної ситуації, компанія першочергово надає споживачам повну інформацію про усі можливості задля уникнення негативних наслідків, в тому числі пропонує укласти договір на реструктуризацію з можливістю для споживача протягом тривалого часу сплачувати борг частинами.

"На жаль, не усі споживачі готові до конструктивного діалогу, аби вирішити проблеми із заборгованістю та місяцями, а іноді й роками ігнорують листи іэ попередженнями про відключення. Не рідко боржниками є і досить заможні особи, які в одну мить сплачують значні суми заборгованості, але лише після того, як опиняються за мить перед відключенням від газопостачання", – розповідає начальник Нововолинського УЕГГ Олег Галій.

Нині попередження про припинення газопостачання одержало 2500 домоволодінь, загальна сума боргу яких складає майже 1300 тисяч гривень. Усього ж, з початку року газовою компанією було відключено від газопостачання 96 споживачів.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024