Поділитись:

Луцьк і Прилуцьке обговорили деталі співпраці

Вівторок, 06 вересня 2016, 12:50

Перспективи об'єднання населених пунктів Прилуцької сільської ради та міста Луцька в одну територіальну громаду обговорили під час зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з Луцьким міським головою Миколою Романюком та Прилуцьким сільським головою Валентином Арчибасом.

Зустріч відбулася 5 вересня, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Зокрема, приводом до розмови стало підписання договору про співробітництво між Луцькою міською радою та Прилуцькою сільською радою на підставі Закону України "Про співробітництво територіальних громад". Цей закон, своєю чергою, прийнятий в рамках реформи місцевого самоврядування.

Тож підписання договору передбачає комплекс спільних заходів, що здійснюються органами місцевого самоврядування суб'єктів співробітництва за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших не заборонених законодавством джерел, і спрямовані на соціально-економічний, культурний розвиток територій.

Як повідомив Микола Романюк, уже напрацьовані кілька інфраструктурних проектів. Зокрема, це ремонт Будинку культури, будівництво дитячого садочка та інші заходи, що сприятимуть розвитку Прилуцької сільської ради. Окрім цього, у фельдшерсько-акушерський пункт додатково введуть посаду медсестри, гроші на оплату праці якої передбачать у бюджеті міської ради. Також вивчається питання ремонту фельдшерсько-акушерського пункту, який в незадовільному стані, або ж перенесення закладу в інше приміщення.

Відтак, за словами міського голови, є домовленість, що з нового року медичну субвенцію Прилуцької сільської ради передадуть у бюджет міської ради, аби мати можливість реалізувати заплановане.

Підтвердив сказане і Валентин Арчибасов. Тим більше, що сільська рада самотужки не зможе реалізувати ці проекти, а без них неможливий подальший розвиток.

"Село потребує дитячого навчального закладу і школу, а у разі об'єднання з обласним центром можна розвинути інфраструктуру, тим більше, що Законом України "Про співробітництво територіальних громад" це передбачено", – відзначив Валентин Андрійович.

Окрім цього, Прилуцький сільський голова порушив проблему, яку намагається вирішити з початку своєї каденції, – місце для кладовища, позаяк немає вільних земель. Наразі ж розглядається кілька варіантів.

"Позицію вашу повністю підтримую і вважаю, що робите правильні кроки, адже рано чи пізно це відбудеться. Для мене дуже важливо, що це буде поштовхом для інших громад", – зазначив Володимир Гунчик.

До слова, Луцька міська рада підтримала проект рішення щодо співпраці з Прилуцькою сільською радою 31 серпня.

Надрукувати
мітки:
коментарів