Поділитись:

Депутати не можуть обмежувати права тих, хто дав їм повноваження, – Імберовський

Субота, 10 вересня 2016, 14:17

Голова фракції "Самопоміч" в обласній раді Михайло Імберовський наполягає, що рішення про доступ до сесій Волинської обласної ради не можна приймати одноосібно, їх треба обговорювати.

Про це він сказав у ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" у п'ятницю, 9 вересня.

Нагадаэмо: екс-голова волинського осередку радикалів Володимир Кучер підготував проект рішення "Про порядок доступу до засідань сесії Волинської обласної ради".

Згідно з документом, для того, щоб бути присутнім на пленарному засіданні обласної ради, потрібно не пізніше ніж до 16:00 години дня, що за два робочих дні передує початку проведення пленарного засідання сесії обласної ради, подати на її адресу відповідну заяву.

"Моя позиція така. Я би хотів звернути увагу і закликати кожного громадянина України дотримуватися чинного законодавства . Ми маємо досить хорошу Конституцію. Ми можемо тільки вітати ініціативу того чи іншого депутата, бо, на мою думку, досить мало рішень продукується. Але, продукуючи такі рішення, ми маємо дотримуватися чинного законодавства", – наполягає Імберовський.

Зокрема, як приклад він навів 5 статтю Конституції України, яка говорить, що Україна є республікою і основним джерелом влади є народ.

"Також в Україні є закон про місцеве самоврядування – це гарантоване дежравою право територіальної громади самостійно управляти цією територією. А це здійснюється через сільські, селищі, міські, районні, обласні ради. Якщо роботодавець наймає працівника, то працівник не може диктувати діяльність підприємсвта. Ми депутати і ми не можемо обмежувати права тих, хто дав нам ці повноваження. Ми живемо в складний час, але ми будуємо демократичну державу. Не можна переходити грань. Такі питання не можна вирушувати одноосібно, їх треба обговорювати. Я не проти ткого рішення, але його треба розширити і вдоскнолати", – зазначив депутат.

Надрукувати
мітки:
коментарів