Поділитись:

Ректор ЛНТУ розповів, чи готуватиме ВНЗ "політруків" та військових журналістів

Понеділок, 19 вересня 2016, 17:33

Ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук переконаний, що нині не є актуальним питанням розширення військової кафедри завдяки спеціальностям військового перекладача, журналіста та спеціаліста щодо роботи з особовим складом.

Про це він розповів у коментарі Діловому виданню Волині "Конкурент".

"Я всі ініціативи голови ОДА, які він озвучує, сприймаю з розумінням, але вважаю, що треба питати в Міністерства оборони, які військово-облікові спеціальності зараз для них ключові", – каже освітянин.

Науковець зазначив, що разом з Міноборони та Міністерством освіти була розроблена дорожня карта щодо розширення переліку та подальшого залучення СНУ, який вже бере участь у підготовці військових психологів, та інших університетів, відповідно до потреб, які озвучать в Києві.

"Зокрема, у перспективі ми плануємо готувати військових інженерів, а це, безумовно, дуже важливе стратегічне завдання для нас всіх", – резюмував Савчук.

Нагадаємо, що голова Волинської ОДА Володимир Гунчик планує провести нараду з ректорами найбільших ВНЗ області задля обговорення можливості розширення переліку професій військової кафедри ЛНТУ.

Надрукувати
мітки:
коментарів