Поділитись:

Фури з буряком "загаджують" ґрунтом дороги на Волині, – Гунчик

Понеділок, 26 вересня 2016, 14:07
Фури з буряком

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик заявив, що вантажівки, які перевозять цукровий буряк на переробку, руйнують дороги області, засипаючи їх ґрунтом.

Про це він сказав на оперативній нараді 26 вересня.

"Вивіз ґрунту, особливо на новозбудованій дорозі Луцьк-Львів – нищення того, що недавно тільки збудували. В суботу бачив неодинокі виїзди вантажівок з буряком, за якими тягнулися десятки-сотні кілограм волинських ґрунтів. Вони тут же "розвозилися" по всій трасі, що рано чи пізно приведе до її ушкодження", – зауважив голова облдержадміністрації, назвавши такі дії сільських господарств безгосподарністю.

Володимир Гунчик доручив керівникам районів, міст і сіл подумати над тим, яким чином можна збалансувати ефективне вирощування й перевезення буряків, зберігши при цьому дорогу.

Траса нищиться, вважає голова ОДА, не тільки через те, що її "загаджують" землею, але й часто через недотримання вагових норм.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко своєю чергою зауважив, що водії, які возять буряк на Гнідавський цукровий завод, чітко знають, що допускати перевантаження транспорту не можна. Там, мовляв, сформований такий підхід до оплати, який стимулює водіїв не перевантажувати авто.

Володимир Гунчик все-таки висловив сумнів з приводу того, що перевізники дотримуються цих норм. Ніби-то, в документах може бути й 24 тонни, але насправді везти можуть значно більше.

Надрукувати
мітки:
коментарів