Поділитись:

"Волинь-Зерно-Продукт" буде консультувати фермерів

П'ятниця, 30 вересня 2016, 13:51
«Волинь-Зерно-Продукт» буде консультувати фермерів

З наступного року компанія "Волинь-Зерно-Продукт" планує надавати повну консультативну допомогу своїм партнерам, фермерам.

Взимку проводитимуть навчання з особливою увагою на питання організації праці та обліку, – повідомляє AgroTimes.

Наразі компанія постачає товари більш як 200 сільгоспвиробникам. Близько 100 фермерів отримують консультації. Наступного року буде запропоновано повноцінні індивідуальні консультації.

За словами заступника директора з постачання засобів захисту рослин, добрив та насіння Віталія Хінцінського, компанія прогнозуватимемо, які культури наступного року будуть рентабельні й укладатиме ф'ючерсні угоди на майбутній урожай.

"Наприклад, цього року ще взимку зрозуміли, що ціна на зернові не буде високою. Ми сміливо можемо сказати, що й наступного року вона буде низькою. Відповідно треба переходити на інші культури, наприклад, на горох. Він дає швидкі гроші, і після нього можна висівати будь-що, – пояснює він. – Частково вже треба замінювати й сою, бо соєва лихоманка минає".

Спеціалісти "Волинь-Зерно-Продукту" постійно підвищують рівень своєї кваліфікації, в тому числі й за кордоном. До того ж компанія найняла відомого консультанта Берта Леснера, який раніше працював у фірмі BASF. Не кожен фермер може найняти агронома, а скористатися порадами Леснера через партнерську компанію може, підкреслюють у "Волинь-Зерно-Продукті".

"По-перше, якщо не фінансувати фермерів, то їхнє місце швидко займуть холдинги, – пояснює Віталій Хінцінський. – Тоді люди в селах будуть без роботи, фермери нічого не зароблять і ми не заробимо. Бо з холдингами працювати складно. По-друге, найбільш дороговартісна складова "Волинь-Зерно-Продукту" – елеватори. Аби вони окупилися, потрібен оборот. Цього можемо добитися тільки збільшенням зданих на елеватор зернових та олійних культур. Тобто єдиний шлях — зосередити увагу на врожайності. Що більше зерна наші партнери здають на наші елеватори, то краща оборотність".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: КЕРІВНИК "ВОЛИНЬ-ЗЕРНО-ПРОДУКТ" РОЗПОВІВ ПРО МОЖЛИВІСТЬ ПОЛІТИЧНОЇ КАР'ЄРИ

Надрукувати
мітки:
коментарів