Поділитись:

Лісогосподарська галузь Волині 59% коштів отримує від експорту деревини

Понеділок, 11 січня 2016, 13:16
Лісогосподарська галузь Волині 59% коштів отримує від експорту деревини

Основним джерелом коштів на ведення лісового господарства області є надходження від реалізації деревини, зокрема від експорту продукції.

Від експорту деревини надходить 59% коштів. Про це розповів на відео-селекторній нараді начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко.

Зокрема він зазначив, що загальна площа лісового фонду Волинської області займає 634,4 тисяч гектарів, а в структуру управління лісового та мисливського господарства входить 18 державних лісо-господарських підприємств та функціонує 128 лісництв.

У 2015 році було реалізовано лісопродукції на суму 699,5 мільйонів гривень, з них – 410 мільйонів надійшло від експорту продукції ( лісоматеріали та продукція переробки). Також стало відомо, що за 2015 рік Волинським лісгоспом заготовлено один мільйон 52 000 м³ деревини , а на переробку деревини було направлено 252 000 м³ , тобто 24% від заготовленого .

Окрім того лісове господарство Волині відіграє важливу роль у формуванні місцевих бюджетів. Відповідно на сьогодні у місцеві бюджети вже сплачено понад 46 мільйонів гривень.

Читайте також На Волині перевірять наявність й кількість нелегальних пилорам.

Надрукувати
мітки:
коментарів