Поділитись:

Нацслужба примирення і посередництва відмовилася реєструвати конфлікт волинської "районки"

Середа, 05 жовтня 2016, 09:19

Національна служба посередництва і примирення не щареєструвала трудовий спір між первинною профспілковою організацією "Професійна спілка районної газети "Вільним шляхом" та Ківерцівською райрадою.

Про ухвалення "відмовного" розпорядження сповістили листом Волинську ОДА, – повідомляють у прес-служба відомства.

Відтак, у розпорядження, виданому 14 вересня 2016 року № 269-р, зазначено, що відмовляють у реєстрації, адже за результатами перевірки встановлено, що "первинною профспілковою організацією "Професійна спілка районної газети "Вільним шляхом" міста Ківерці Волинської області при поданні документів не дотримано положень статей 3, 4, 6 закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЦІНА "ВІЛЬНОГО ШЛЯХУ", АБО РОЗДЕРЖАВЛЕННЯ ЗМІ ПО-ВОЛИНСЬКИ

Також зазначено, що під час проведеного аналізу документів, наданих первинною профспілковою організацією, вдалося з'ясувати ряд моментів.

Зокрема, відомство повідомляє, що первинна профспілка видання у триденний термін письмово не повідомила роботодавця чи уповноважений ним орган (представника) про вступ у колективний спір. Окрім того, у листі йдеться, що "з поданих документів не можливо встановити належну сторону колективного трудового спору (конфлікту) з боку найманих працівників та з боку роботодавця", а також, що за інформацією головного територіального управління юстиції у Волинській обл. відповідна професійна спілка не зареєстрована й відомості про неї у Єдиному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та Реєстрі "Громадських обєднань" відсутні.

Відтак, рекомендовано відділенню Нацслужби посередництва і примирення у Волинські області надати відповідні роз'яснення первинній профспілковій організації.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 березня 2024
20 грудня 2023
18 грудня 2023
16 листопада 2023
09:44
19 грудня 2022
30 травня 2022
05 травня 2022
27 квітня 2022
27 березня 2022