Поділитись:

Сільського голову на Волині звинуватили в оборудках із землею

Середа, 05 жовтня 2016, 12:56
Сільського голову на Волині звинуватили в оборудках із землею

Мешканці села Любешівська Воля скаржаться на те, що сільсьський голова Світлана Мартинюк, із їх слів, привласнила собі 62 сотки землі, підробивши документи.

Про це йшлося під час постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин Волинської обласної ради 5 жовтня, – передає ІА Волинські Новини.

Як розповів місцевий мешканець Степан Котиско, жителі вулиці Шевченка користуються земельними присадибними ділянками з дня створення села (а це – більше 50 років). Проте, два роки тому сільський голова Світлана Мартинюк без відома громадськості віддала вищезгадані землі під забудову стороннім особам, і не тільки.

До слова, на вулицю відсутній проект забудови та проект детального планування, як цього вимагає стаття 24 Закону України "Про основи містобудування" та забороняє в наданні земельних ділянок в разі його відсутності.

Ще в лютому 2016 року місцеві мешканці пішли на сесію сільської ради, аби прояснити ситуацію. Спочатку селян не пускали на засідання, а згодом заявили, що землі і надалі залишаться у користуванні людей.

Степан Котиско розповідає, що пані Мартинюк дала ділянку учаснику АТО, який не має жодних документів, що підтверджують його статус, а також двом депутатам сільської ради та працівнику суду.

Селяни наполягають – голова сільради Світлана Мартинюк самовільно вирішує земельні питання в селі, в той час, як в Любешівській Волі вже 7 років немає землевпорядника.

Незважаючи на те, що на профільній депутатській комісії не було кворуму, обранці волинської громади пообіцяли організувати виїздну комісію в село, аби детально вивчити ситуацію.

Надрукувати
мітки:
коментарів