Поділитись:

На Волинь під виглядом гуманітарки завозили брендові речі та оргтехіку (фото)

Середа, 12 жовтня 2016, 15:58
На Волинь під виглядом гуманітарки завозили брендові речі та оргтехіку (фото)

На Волині співробітники податкової міліції розкрили схему з ухилення від сплати податків при незаконному ввезенні на територію України товарів під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це інформує Цензор.net із посиланням на прес-службу ДФС України.

Громадянин України, використовуючи особисті знайомства з представниками релігійних і благодійних організацій країн Європейського союзу, організував схему безмитного ввезення на митну територію України одягу, взуття та побутової техніки під виглядом гуманітарної допомоги.

У пункті пропуску вказаний вантаж оформлявся, як гуманітарна допомога, яка надходить на адресу підконтрольних зловмисникові благодійних організацій і подавалася відповідна митна декларація.

При цьому, згідно з нормами діючого законодавства, ніяких платежів до державного бюджету не сплачувалися. Після проведення всіх митних формальностей вантаж прямував на склади організатора і учасників схеми, де товари сортувалися для відбору кращих зразків для реалізації без відображення цих операцій у податковій та бухгалтерській звітностях і сплати податків.

Надалі товари продавалися за готівкові кошти. Зразки товарів, які не пройшли сортування, залишалися на складах для надання митним органам при інших митних операціях, пов'язаних з гуманітарною допомогою. Всього учасники злочинної групи ввезли в Україну 840 тонн товарів.

В результаті проведених в Волинській області та Луцьку дев'яти обшуків було виявлено та вилучено 12 печаток і штампів підприємств, чорнова бухгалтерія, комп'ютерна техніка, первинні фінансово-господарські документи псевдоблаготворітельних організацій, а також 167 тонн товарів. У разі реалізації зазначеного вантажу зловмисники отримали б 5,5 мільйона гривень неврахованого доходу.

Надрукувати
мітки:
коментарів