Поділитись:

Львівські "корені" прокурора Волині: е-декларація Максима Киричука

Четвер, 20 жовтня 2016, 16:00

Е-декларація прокурора Волинської області Максима Киричука "показала" 4 львівські квартири у власності його сім'ї, чималий клапоть землі під Львовом, а також більше ніж півмільйона гривень доходу за 2015 рік.

Документ про фінансовий стан нещодавно призначеного прокурора на Волині з'явився на сайті Єдиного державного реєстру декларацій.

До слова, посадовець зайняв свій пост 16 липня 2016 року. Під час представлення новий прокурор розповів про нерухомість та автомобілі, якими володіє він і його сім'я. Однак доходи керівника волинської прокуратури за 2015 рік тоді залишилися за завісою.

Нерухомість

У сім'ї Киричуків є 4 квартири у Львові, щоправда на різних правах власності, та земельна ділянка неподалік обласного центру. Зауважимо, що прокурор Волинської області сам родом зі Львова.

"Найдавнішою" нерухомістю є квартира у Львові (53 м. кв.), право власності на яку отримали у 1995 році. 25 % житла належить дружині Максима Киричука – Вікторії. Як розповідав прокурор, його жінка має однокімнатну квартиру у спільній власності з батьком.

Максим Киричук спільно з матір'ю (50 на 50) володіє квартирою у Львові площею 70 м. кв., яку було придбано у 1997 році.

На дружину прокурора задекларовано земельну ділянку площею 1800 м. кв. у селі Хоросно на Львівщині. До центру Львова звідти добиратися орієнтовно 26 км. Дісталася у власність вона Вікторії Киричук у 2009 році. В цей час Максим Киричук працював в органах прокуратури Львівської області.

У 2012 році, судячи з декларації, дружина Максима Киричука придбала ще одну квартиру у Львові площею 31 м. кв.

А наприкінці 2015 року нинішній прокурор Волинської області став власником житла у Львові площею 42 м. кв. Його вартість – майже 700 тисяч гривень.

Транспорт

Про свої автомобілі Максим Киричукрозповів журналістам ще на прес-конференції з приводу свого призначення.

Дружині, зокрема, належить автомобіль Kia Picanto 2008 року об'ємом двигуна 1.1. Купили його за 74 тисячі гривень.

Сам Киричук їздить на позашляховику Honda CR-V 2007 року, також зареєстрованому на дружину. Прокурор додає, що це авто досить старе і має 220 тисяч кілометрів пробігу. Щоправда, придбав його прокурор досить нещодавно – у 2015 році – і заплатив 140 тисяч гривень.

Те, що автомобіль записаний не на нього, Максим Киричук пояснив суто технічною процедурою, пов'язаною із виробленням генерального доручення.

Фінанси

За 2015 рік загалом нинішній очільник волинської прокуратури заробив орієнтовно 639 тисяч гривень. З них 238 тисяч – на посаді в Генеральній прокуратурі України, де він працював із січня 2015 року, а 401 тисячу гривень – від відчуження нерухомого майна.

Фінансових активів головний прокурор Волині має 150 тисяч гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів