Поділитись:

В Україні створили дорожній фонд

Четвер, 17 листопада 2016, 15:48
В Україні створили дорожній фонд

Депутати Верховної Ради підтримали у другому читанні та в цілому два проекти закону, які передбачають створення Державного дорожнього фонду України.

Так, за законопроекти № 4014а та № 4015а проголосували 248 та 235 народних депутатів відповідно, – йдеться на офіційному сайті ВРУ.

Зокрема зміни до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі (№4014а) підтримали 5 волинських нардепів: Юрій Савчук, Ігор Лапін, Ігор Гузь, Ірина Констанкевич та Степан Івахів. Не голосував Сергій Мартиняк.

За зміни до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі (№4015а) проголосували 4 нардепи від Волині: Юрій Савчук, Ігор Лапін, Ігор Гузь, Ірина Констанкевич. Натомість Степан Івахів та Сергій Мартиняк не голосували.

Як повідомляють Українські національні новини, фонд формуватиметься за рахунок акцизного податку з вироблених в Україні пального і транспортних засобів, акцизного податку з ввезених на митну територію України пального і транспортних засобів, ввізного мита на нафтопродукти і транспортні засоби та шини до них, плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, а також коштів спеціального фонду Державного бюджету України, отриманих шляхом залучення державою кредитів (позик) від банків, іноземних держав і міжнародних фінансових організацій на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування.

Крім цього фонд, зокрема, планують фінансувати за рахунок плати за проїзд платними автомобільними дорогами загального користування державного значення, максимальний розмір та порядок справляння якої встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Кошти державного дорожнього фонду спрямовуються, зокрема, на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.

Закон набуваде чинності з 1 січня 2018 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів