Поділитись:

Працівникам імовірної ТЕС на Волині обіцяють 800 доларів зарплати

Субота, 26 листопада 2016, 12:11
Працівникам імовірної ТЕС на Волині обіцяють 800 доларів зарплати

Ініціатори будівництва теплової електростанції в Іваничівському районі Волині обіцяють спеціалістам заробітну плату у розмірі 700-800 доларів на місяць.

Зустріч представників інвесторів з жителями села Поромів Іваничівського району відбулася 25 листопада, – повідомляє БУГ.

Жителі Поромова та навколишніх сіл мали можливість поставити питання іноземним інвесторам та ініціаторам проекту ПАТ "Теплоенергомонтаж" та ВАТ "Харківський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Енергопроект", які прибули на зустріч.

Як повідомили ініціатори, орієнтовно за рік планують відкрити шахту № 10 "Нововолинська". В цей період нібито будуватимуть і теплову електростанції.

Зі слів інвесторів, спеціалісти для роботи на станції вже є. Це, зокрема, фахівці з освітою, отриманою в київських та харківських вишах. Зате існує проблема в технічному персоналі та нижчих спеціальностях.

Недостачу кадрів нібито планують перекрити за рахунок випускників Нововолинського електромеханічного технікуму.

На питання із залу, чому вибрали саме цей регіон, інвестори відповіли, що для власних проектів обирають депресивні райони, де можна налагодити ситуацію.

Нагадаємо: раніше ми повідомляли, що в результаті будівництва ТЕС в Іваничівський район може прийти 490 мільйонів євро інвестицій.

Згодом представник ініціаторів проекту повідомив, що будівельні роботи планують розпочати навесні 2017 року.

Судячи з меморандуму про співпрацю щодо інвестиційного проекту, інвестором виступає фірма Continental Project Development Ltd. Як виявилолося, ця компанія зареєстрована у Великій Британії в приміщенні, де розташована Церква християнського спірітуалізму. Статутний капітал фірми – 100 фунтів стерлінгів. Більше того, фірма була заснована в квітні 2016 року. Це викликає певні сумніви у серйозності намірів інвестувати кошти у Волинську область.

Надрукувати
мітки:
коментарів