Поділитись:

Росія залишається торговельним партнером Волині

Вівторок, 29 листопада 2016, 11:10

У січні-вересні у Волинській області обсяг експорту товарів становив 448,9 млн дол США, імпорту – 800,1 млн дол. Порівняно з відповідним періодом 2015 р. експорт зменшився на 5,2 %, імпорт – зріс в 1,8 рази.

Зовнішньоторговельні операції область здійснювала із партнерами 110 країн світу, експортували товари в 89 країн, а імпортували – із 84, – повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

Важливою складовою економічного розвитку регіону є торгівля з країнами Європейського Союзу (ЄС). До них експортовано товарів на 353,3 млн дол (78,7 % загального обсягу), імпортовано – на 463,8 млн дол (58,0 %). Найвагоміші експортно-імпортні операції серед країн-членів ЄС здійснювались з Німеччиною, Польщею, Угорщиною, Нідерландами, Францією, Словаччиною та Литвою.

Серед інших країн світу найбільше експортувалися товари до Білорусі, Російської Федерації, Казахстану та Єгипту. Найбільші імпортні поставки товарів надходили – з Білорусі, Ізраїлю, Російської Федерації, Китаю та Азербайджану.

Основу товарної структури експорту області складали механічні пристрої та електричне обладнання, деревина і вироби з неї, меблі, зернові культури та насіння і плоди олійних рослин, жири та олії. У товарній структурі імпортних надходжень значними були нафтопродукти, механічні пристрої та електричне обладнання, засоби наземного транспорту, пластмаси, полімерні матеріали, каучук, гума.

Надрукувати
мітки:
коментарів