Поділитись:

Стали відомі імена волинських VIP-пенсіонерів

Вівторок, 29 листопада 2016, 17:43
Стали відомі імена волинських VIP-пенсіонерів

Волинська ОДА виконала рішення суду: відкрито доступ до інформації про осіб, які отримали пенсії за особливі заслуги.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Михайло Шелеп.

Нагадаємо: Михайло Шелеп оскаржував у суді відмову Волинської ОДА у наданні інформації про те, хто саме отримав державні пенсії за особливі заслуги перед державою.

"28 листопада, виконуючи рішення Волинського окружного адміністративного суду, Волинська облдержадміністрація надіслала мені на електронну пошту повні тексти розпоряджень голови ОДА "Про встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною", які я просив раніше", – йдеться у дописі.

Обласні чиновники погодилися з аргументами Михайла Шелепа та рішенням суду і не подавали апеляцію.

"Відтепер всі розпорядження голови ОДА, якими він встановлює пенсії за особливі заслуги перед Україною, будуть оприлюднюватись повністю, – зазначив Шелеп. – Тепер кожен зможе дізнатися, кому і за що встановлені такі пенсії. Якщо там будуть звичайні люди, які справді заслуговують на це, – питань немає. Якщо ж там знайдуться ті, хто і так обдирає людей, – реакція суспільства має бути миттєвою".

У кінці допису Михайло Шелеп додав: "Ps. Але залишається ще одна річ – перевірити, чи так само ті розпорядження повністю будуть оприлюднені на сайті ОДА. І чи буде виконуватись ця норма надалі. В цьому прошу помочі у всіх небайдужих".

Більшість серед тих, хто отримав підвищені пенсії, – це багатодітні матері, яким присвоєне звання "Мати-героїня"; особи, які втратили працездатність, за втратою годувальника, нагородженого орденами.

Але виявились у переліку і ті, хто навряд чи потребує підвищених пенсій, зокрема це Володимир Горгут, який багато років обіймав посаду першого заступника голови правління Волинської обласної спілки споживчих товариств.

Також власниками підвищених пенсій стали колишні депутати з Рожищ та Нововолинська.

Надрукувати
мітки:
коментарів