Поділитись:

У Володимирі-Волинському планують будувати об'їзну дорогу (фото)

Середа, 30 листопада 2016, 16:37
У Володимирі-Волинському планують будувати об'їзну дорогу (фото)

У Володимирі-Волинському можуть збудувати об'їзну дорогу в районі вулиці Зимнівської, яка вивільнить місто від пасажиропотоку

Це питання обговорювалось з ініціативи народного депутата Ігоря Гузя під час наради у Володимирі-Волинській міськраді, – повідомляє прес-служба депутата.

Завдяки майбутній об'їзній дорозі протяжністю понад 2,5 км великогабаритні автомобілі, що прямують з Устилуга до Луцька, зможуть проїжджати Володимир-Волинський, не в'їжджаючи у місто. Місцева громада скаржиться на інтенсивний потік вантажівок, а це – постійний шум, руйнування асфальтного покриття та навіть будинків через вібрації. Ця дорога в перспективі може спрямувати і потік автотранспорту із Устилуга до Києва через місто Володимир-Волинський.

Петро Саганюк зазначив, що дорога проходить територією району, тому голови Володимир-Волинської райради, Зимнівської ОТГ та Заріччянської сільради мають визначитись із землею. "Треба буде розширяти полотно, будувати новий міст, новий шляхопровід через залізничну колію". Наразі фахівці працюватимуть над проектно-кошторисною документацією. Міський голова висловив припущення, що вартість будівництва цієї дороги може сягнути до одного мільярда гривень.

"Якщо не буде "форс-мажорів", то спробуємо втілити цей проект в рамках програми з ремонту дороги "Устилуг – Луцьк - Рівне" за кошти польського кредиту. Це – перспективний проект. Зараз в державі майже ніхто нових доріг не робить. До приїзду на Волинь міністра інфраструктури Омеляна маємо вже напрацювати бачення – дорожню картку. Маємо мати програму-максимум і програму-мінімум", – підкреслив Ігор Гузь.Наразі обчислена вартість реконструкції дороги Володимир-Волинський – Нововолинськ – 191 млн грн.

ДОВІДКОВО:

3-го лютого 2016 року підписано меморандум між урядом України і Польщі про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги. За меморандум проголосували в парламенті. Польща надає нашій державі 100 млн євро, з яких 68 млн євро спрямують на ремонти доріг в прикордонних територіях. Заступник начальника Служби автомобільних доріг в області з Ншан Антонян підтвердив, що у "проекті "Устилуг - Володимир-Волинський – Луцьк" 33 кілометри ремонтують за кошти з держбюджету та 13 кілометрів – за кошти польського проекту. Це включено вже у план 2017-го. Є проведені тендери на дві ділянки від Володимир-Волинського переїзду до 25-го кілометра (у напрямку Луцька), і вже наступного року з квітня підрядник розпочне працювати".

Ігор Гузь неодноразово порушував на державному рівні питання ремонту доріг. Наразі вже готується пакет документів для подачі у профільні міністерства з переліком доріг у виборчому окрузі для виділення у 2017 році коштів на ремонт автошляхів. Уже є відповідні напрацювання волинського депутата з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном.

У Володимирі-Волинському планують будувати об'їзну дорогу (фото)

У Володимирі-Волинському планують будувати об'їзну дорогу (фото)

У Володимирі-Волинському планують будувати об'їзну дорогу (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
13:09
28 березня 2024
26 березня 2024