Поділитись:

Волинян запрошують поборотися за 2 млн гривень

Субота, 03 грудня 2016, 18:45

Для того, щоб позмагатися за 2 млн гривень, не обов'язково бути програмістом. Головне – мати ідею та бажання розвивати електронну демократію в країні.

Про це йшлося 2 грудня під час презентації другого етапу Національного конкурсу ІТ-проектів у сфері е-демократії EGAP Challenge у Луцьку.

"Цей конкурс є лише однією складовою великої програми "Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)", що фінансується Швейцарським посольством та виконується Фондом Східна Європа", повідомив координатор програми у Західному регіоні Роман Матвійчук. Загалом же, вона охоплює 4 вектори роботи: е-послуги, е-демократія, підвищення обізнаності щодо останньої, а також формування національної політики.

Михайло Наход, голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу, пояснив, що у час, коли в інтернеті більше людей, аніж на вулиці, рівень обізнаності українців стосовно електронної демократії надзвичайно малий. Потрібно роз'яснювати, що електронна демократія дає змогу громаді ефективніше використовувати свої можливості і впливати на органи місцевого самоврядування.

Регіональний координатор проекту Петро Верзун повідомив, що зараз триває другий цикл конкурсу EGAP Challenge, а очікується ще 6. Цього разу пріоритетними будуть проекти 4 напрямів: інфраструктура, освіта, екологія та агропромисловість.

"Учасником і переможцем може стати будь-хто, хто знає як можна налагодити та покращити взаємодію громади з владою. Не потрібно для цього бути ІТ-шником", розповіла керівник програм у сфері е-демократії та е-врядування ВОГО "Фонд місцевого розвитку" Катерина Шкльода. Кожна команда буде мати менторів, фінансову та інституційну підтримку для того, щоб свій задум втілити в ІТ-проект. А що дуже приємно, до співпраці долучився Луцький ІТ-кластер, що допоможе показати у фіналі конкурсу якісні проекти Волині.

На завершення організатори нагадали, що наразі триває реєстрація учасників на Креативний вікенд, який відбудеться 17-18 грудня у Луцьку. Впродовж двох неймовірно насичених днів учасники зможуть пройти весь шлях від ідеї до проекту та зробити свій технологічний продукт, почути рекомендації і отримати допомогу від експертів різних напрямків. Розроблені проекти потраплять до інкубаційної програми, а найкращі – отримають фінансову винагороду для втілення свого стартапу. Призовий фонд конкурсу – 2 мільйони гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів