Поділитись:

Вибори на Волині: три кандидати передумали балотуватися

Понеділок, 05 грудня 2016, 14:14
Вибори на Волині: три кандидати передумали балотуватися

У Дубівській об'єднаній територіальній громаді на Волині кандидати-однофамільці передумали балотуватись на посаду сільського голови, а у Заболоттівській громаді – зійшов із виборчої гонки кандидат у депутати у 20-му виборчому округу.

Відповідні факти повідомили спостерігачам ОПОРИ у виборчих комісіях 2 грудня.

29 листопада Дубівська сільська виборча комісія об'єднаної територіальної громади постановила: "Скасувати рішення про реєстрацію кандидатів на посаду сільського голови Безеки Павла Вікторовича і Безеки Миколи Юхимовича у зв'язку з поданими заявами про відмову балотуватись". По це йдеться у Постанові № 6/1 виборчої комісії.

Як пояснив кандидат-самовисуванець на посаду сільського голови Павло Безека, який нині – чинний Дубівський сільський голова, – рішення не боротися за посаду він прийняв у зв'язку з тим, що окремі суб'єкти виборчого процесу ведуть нечесну боротьбу, реєструючи "клонів".

Натомість, одразу після відповідної заяви кандидата, інший самовисуванець – Микола Безека, – також написав заяву з проханням зняти його з реєстрації.

Після прийнятого рішення Дубівської сільської ТВК на посаду сільського голови об'єднаної громади залишилось троє претендентів: Калінчик Олена Панасівна (самовисування), Троцюк Роман Володимирович (самовисування) та Тхоржевська Наталія Дмитрівна ("УКРОП").

У іншій громаді на Волині брати участь у виборах передумав кандидат у депутати до Заболоттівської селищної ради ОТГ у 20-му виборчому округу Микола Колядюк. На вибори він зареєструвався як самовисуванець.

Відповідна виборча комісія також прийняла рішення про скасування реєстрації кандидата у зв'язку із поданою заявою. Відтак, у 20-му виборчому окрузі сьогодні залишилось двоє претендентів на здобуття депутатського мандату у раді.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ОБРАЛИ ГОЛІВ ТРЬОХ СІЛЬРАД

Надрукувати
мітки:
коментарів